Menu

Rigatoni cu pesto de nuci

Ingrediente pentru 6 porţii de rigatoni cu pesto de nuci

  • 500g rigatoni (sau alt tip de paste)
  • 1 mână de frunze de busuioc
  • 300g miez de nucă
  • 200g parmezan ras
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • 2-3 căţei de usturoi
  • sare
5/5 - (1 vote)

Într-o seară aveam eu chef să mănânc nişte paste, şi pentru că busuiocul meu crescuse mare şi frumos în ghiveci… m-am gândit să prepar o reţetă de rigatoni cu pesto de nuci. S-a dovedit că rezultatul final a fost gustos şi foarte săţios, nu poţi să mănânci o farfurie mare indiferent cât de înfometat eşti.

Cum se prepară pesto de nuci?

Pesto este denumirea italiană pentru “pastă”, deci sosul pesto este de fapt o pastă obţinută prin amestecarea într-un mojar (sau în robotul de bucătărie) a ingredientelor. Există numeroase reţete de pesto care sunt caracteristice de cele mai multe ori unei regiuni din Italia.

Reţeta de pesto cu nuci nu este greu de preparat, pur şi simplu se macină miezul de nucă, se toacă frunzele de busuioc şi se zdrobesc căţeii de usturoi.

Nucile, usturoiul şi busuiocul se pasează bine, apoi peste ele se adaugă 2 linguri de ulei de măsline, şi după ce se omogenizează, se mai amestecă bine cu 100g de parmezan ras.

Eu am lăsat nucile mai mari, nu le-am pasat până au devenit pastă, însă le puteţi amestecă până când obţineţi o pastă omogenă groasă, şi acesta este pesto-ul de nuci.

Prepararea pastelor rigatoni cu pesto din nuci

Eu am avut rigatoni mari de la Barilla pe care le-am fiert 11 minute în apă clocotită în care am adăugat în prealabil sare şi 1 lingură de ulei de măsline.

Când pastele s-au fiert, le-am scurs de apă într-o strecurătoare apoi le-am pus într-un castron şi le-am amestecat cu pesto-ul de nuci. Pastele trebuie să fie fierbinţi când se combină cu sosul pentru ca parmezanul să se lipească bine de ele.

Cum servim rigatoni cu pesto de nuci

Pastele rigatoni cu pesto de nuci se servesc calde, cu parmezan ras presărat deasupra, şi eventual cu un pahar de vin alb sau roze.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *