Menu

Paste Milaneze

Paste milaneze

Ingrediente pentru 2-3 porții de paste Milaneze aveți nevoie de:

  • 350g paste (spaghete)
  • 500ml supă de zarzavat
  • 40g unt
  • 1/2 ceapă
  • 1 cațel de usturoi
  • 1 pliculeț șofran
  • 50g parmezan
  • sare
Rate this post

Este destul de dificil să găsești o rețetă de spaghete milaneze, și a trebuit să mă documentez pe câteva site-uri italiene deoarece majoritatea site-urilor românești prezintă rețeta de paste milaneze cu ciuperci și șuncă, ceea ce am descoperit că nu este chiar corect, având în vedere că rețetele italiene de paste milaneze sunt fără carne.

Rețeta de paste milaneze originale se prepară cu supă de zarzavat, însă dacă nu aveți una deja pregătită, puteți fierbe un sfert de ceapă, o jumătate de ardei gras și o jumătate de morcov tăiat rondele cu 600ml de apă și puțină sare.

Cum se prepară pastele milaneze

Pentru a prepara paste milaneze trebuie în primul rând să încălzim cca 500 ml de supă de zarzavat, și să punem la fiert niște apă cu sare și ulei de măsline pentru fierberea spaghetelor. Când apa dă în clocot se adaugă în ea pastele, care se fierb după instrucțiunile înscrise pe pachet pentru a fi de consistența “al dente”. Nu există un timp standard pentru fierberea pastelor, pentru că ele se fierb diferit în funcție de formă, dimensiune și compoziție.

Cât timp pastele sunt la fiert, se curăță ceapa , se spală și se toacă sub formă de cubulețe. Când ați terminat de tocat ceapa, puneți la încins într-o tigaie 1/2 din cantitatea de unt sau ulei de măsline, și căliți ceapa în el. Dacă vreți puteți adăuga și un cățel de usturoi tocat mărunt.

Șofranul se dizolvă în supa de zarzavat, apoi pastele fierte se pun peste ceapă, se amestecă bine și se adaugă supa de legume cu șofran.

Pastele se mai lasă pe foc până când absorb supa, aproximativ 10 minute.

Cum se servesc pastele milaneze

După ce s-au fiert în supă de zarzavat cu șofran, pastele se amestecă cu untul rămas și se servesc cu parmezan ras deasupra.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *