Farfalle cu pesto

Ingrediente pentru 4 porții de farfalle cu sos pesto aveți nevoie de:
- 500g paste fundițe (farfalle)
- 2-3 linguri sos pesto
- 50g parmezan ras
- 2 lingurițe ulei de măsline
Una dintre sugestiile lui Jamie pentru folosirea sosului pesto pe care l-am prezentat deja era să folosim sosul pesto în combinație cu paste fierte, așa că eu am ales să prepar niște fundițe cu pesto. Numele de fundițe este denumirea pe care noi o folosim pentru pastele pe care italienii le numesc farfalle.
Pregătire sos pesto
Dacă nu aveți răbdare să urmăriți și rețeta de sos pesto în paralel cu această, am să prezint și versiunea scurtă a preparării sosului pesto:
Într-un robot de bucătărie se pun 2-3 mâini de frunze de busuioc proaspăt spălate în prealabil, 1 mână de semințe de pin ușor prăjite într-o tavă la cuptor, 50 g parmezan, 2 linguri de ulei, puțină sare și 1-2 căței de usturoi. Ingredientele se mărunțesc bine în robotul de bucătărie până când se obține o pastă omogenă și cremoasă.
Dacă nu aveți timp, ingrediente sau răbdare puteți să folosiți și sos pesto din comerț, eu pot să vă spun sigur că cei de la Barilla comercializează sos pesto la borcan.
Cum pregătim Farfalle cu pesto
Puteți folosi orice tip de paste pentru a le amesteca cu pesto: spaghete, fusilli, scoici, macaroane, tagliatelle, rigatoni, etc… însă eu am ales să prepar farfalle. Am folosit 1 pungă de farfalle (500g), pe care le-am fiert în apă clocotindă pentru 9 minute (după cum era indicat pe ambalaj) cu puțină sare și 2 lingurițe de ulei de măsline.
După ce s-au fiert, pastele de tip fundiță se pun la scurs într-o strecurătoare, apoi se amestecă bine cu 2-3 linguri de sos pesto și puțin parmezan ras.
Cum se mănâncă pastele cu pesto
Sosul pesto este foarte consistent datorită semințelor de pin, și nu trebuie folosit prea mult în amestec cu pastele. Pastele cu pesto se servesc calde, cu parmezan ras deasupra.
Aceste paste merg foarte bine cu un pahar de vin, noi am folosit un vin roze foarte aromat.
Enjoy!