Menu

Pâine – rețetă de bază

Aluat Paine

Ingrediente pentru 1 pâine aveți nevoie de:

  • 1 cub de drojdie (25g)
  • 500g făină
  • 375 ml apă
  • 2 lingurițe miere sau zahăr tos
  • sare după gust
Rate this post

Rețetă de bază pentru pâine de casă. Doar cu făină, apă, drojdie și sare obțineți o pâine pufoasă făcută în casă fără e-uri sau conservanți.

Se amestecă într-o cească sau într-un castron mic cubul de drojdie cu cele 2 lingurițe de miere, până când se lichefiază drojdia.

Într-un bol de dimensiune medie se pune făină (500g), un praf de sare, drojdia lichefiată si aprox. 375 ml de apă. Se amestecă ingredientele până ce devin o cocă moale, care nu se lipește de degete. Dacă considerați ca este necesar mai puteți adauga puțină făină astfel încât coca să se poată frământa ușor. Acoperiți aluatul cu un șervet de bucătărie și lăsați-l 30 de minute la crescut într-un loc cald și ferit de curent.

După ce coca a crescut (aproape dublându-și volumul), frământați-o încă o dată pe o suprafață presarată în prealabil cu făină. Rulați coca în formă lunguiață, și puneți-o apoi într-o formă de cozonac. Dacă forma de cozonac este teflonată puteti pune coca direct in ea, însă dacă considerați că forma dvs. favorizează lipirea aluatului, este bine să o tapetați în prealabil cu puțină făină. Lăsați coca la crescut în tavă încă 30 minute, apoi puneți-o la cuptor .

Este necesar să încălziți în prealabil cuptorul, iar pâinea trebuie coapta 40-50 minute la foc mic, până când capătă o crusta galben-maronie.

Galerie imagini

2 comentarii la “Pâine – rețetă de bază”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *