Menu

Pâine cu bere și semințe de in

Paine si bere

Ingrediente pentru 1 pâine cu bere și semințe de in aveți nevoie de:

  • 600g făină
  • 300ml bere blondă
  • 10-15g drojdie
  • 1 linguriță de zahăr tos
  • 2 lingurițe semințe de in
  • sare
Rate this post

Pentru o pâine avem nevoie de 600g de făină albă, pe care o amestecăm cu 1 linguriță de sare și 10-15g de drojdie lichefiată in prealabil prin amestecarea cu 1 linguriță de zahăr tos.

Am adăugat în aluat și 2 lingurițe de semințe de in, motiv pentru care această rețetă va fi de pâine cu semințe de in și bere, bineînțeles puteți opta pentru a face și pâine simplă cu bere, dar și pâine cu făină normală, apă și semințe de în.

Se adaugă 300ml de bere la temperatura camerei și se frământă aluatul de pâine, până când capătă o consistență omogenă. Puneți apoi aluatul în castron, acoperiți cu un șervet curat și lăsați-l la crescut 20-25 de minute într-un loc călduț și ferit de curent.

După ce aluatul crește, puneți puțină făină pe blatul de bucătărie, și mai frământați din nou aluatul, dându-i formă lunguiață pentru că va fi nevoie să îl puneți apoi într-o tava de cozonac la crescut. Pâinea se mai lasă la crescut aproximativ o jumătate de oră în forma de cozonac, după care se pune la copt pentru 45-50 de minute în cuptorul încălzit la 160 grade Celsius.

Pentru a verifica dacă pâinea s-a copt este suficient să înfigeți 1 scobitoare în ea, iar dacă atunci când scoateți scobitoarea nu rămâne coca lipită de ea atunci înseamnă că este gata. Bineînțeles și culoarea aurie a crustei care se formează este un indiciu că pâinea este gata, sau aproape gata 🙂

1 comentariu la “Pâine cu bere și semințe de in”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *