Menu

Pâine cu roșii

paine cu rosii

Ingrediente pentru 1 porție de pâine cu roșii aveți nevoie de:

  • 150g făină
  • 5g drojdie
  • 60ml apă
  • sare
  • 1 roșie decojită
Rate this post

Pentru aluat amestecați făina, sarea, drojdia și apă puțin călduță. Frământați bine până când obțineți un aluat, apoi puneți aluatul într-un castron și lăsați coca la crescut 30 de minute într-un loc cald.

Când coca a crescut, luați aluatul și întindeți-l puțin cu degetele. Desfaceți o conservă de roșii în sos tomat decojite, luați 1 roșie și puneți-o peste coca. Rulați apoi aluatul astfel încât roșia să fie în interior.

Vom face o porție de pâine cu roșii coaptă în conserva de roșii, iar pentru aceasta este nevoie să luați cutia de la conservă și spălați-o bine. Ștergeți bine cutia de apa rămasă, apoi puneți niște hârtie de copt și ulei de măsline în ea. Aluatul de pâine cu roșii puneți-l în conservă și lăsați-l la crescut încă 30 de minute.

Încingeți cuptorul la 180 grade Celsius, puneți puțin ulei de măsline și busuioc uscat deasupra aluatului, și băgați-l la cuptor pentru 40 de minute, până când se rumenește deasupra.

Lăsați pâinea să se răcească puțin înainte de a o scoate din conservă, și mâncați-o la maxim 2 zile de când a fost făcută, deoarece roșiile sunt umede, iar pâinea se va incruzi.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *