Menu

Pâine cu mălai

Paine cu malai

Ingrediente pentru 2 pâini cu mălai aveți nevoie de:

  • 1 kg făină
  • 200g mălai
  • 25g drojdie
  • 500ml apă
  • sare
Rate this post

De fiecare dată când comând pizza de la Jerry’s Pizza și văd blatul lor cu mălai, mă gândesc că ar trebui să încerc o rețetă de pâine cu mălai, însă de data aceasta am și pus în aplicare acest plan. Pâinea cu mălai este un produs destul de răspândit pe care îl puteți găsi și la raioanele de panificație ale supermarket-urilor.

Cum facem pâine cu mălai

Așadar, pentru 2 pâini cu mălai aveți nevoie de 1 kg de făină și 200g mălai. Eu am pus mălaiul într-un castron și l-am înmuiat în 100ml de apă. Am pus făina într-un castron mare, apoi am adăugat 1 linguriță de sare și mălaiul ud și am amestecat bine ingredientele. Dacă doriți, puteți să folosiți mălaiul uscat, însă la pasul în care trebuie să adăugați apa pentru a face aluatul, va trebui să folosiți mai multă.

Drojdia se lichefiază amestecându-se cu 1 linguriță de zahăr, apoi se adaugă peste făina amestecată cu mălai. Puneți apoi 400ml de apă peste făină și frământați, până când obțineți un aluat omogen, dacă nu ați umezit mălaiul, atunci va trebui să folosiți 500ml de apă.

Lăsați aluatul la crescut în castron 30 de minute, apoi mai frământați-l încă 1 dată, împărțiți-l în două bucăți egale. Dați-le formă ovală și puneți-le în 2 tăvi de cozonac sau de chec. Mai lăsați pâinea la crescut în tava 30 de minute, apoi puneți-o la copt în cuptorul încins la 160-180 grade Celsius.

Pâinea este gata în 45-50 de minute, când deasupra se formează o crustă aurie.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *