Menu

Pâine cu fulgi de secară

Paine cu fulgi de secara

Ingrediente pentru 1 pâine cu fulgi de secară aveți nevoie de:

  • 600g făină
  • 300ml apă
  • 1 pliculeț drojdie uscată
  • 3-4 linguri de fulgi de secară (50g)
  • sare
Rate this post

Contrar obiceiului meu de a face pâine seara, de această dată m-am apucat să fac pâine într-o dimineață de Sâmbătă. E adevărat că rămăsesem în pană de idei cu privire la sortimentul de pâine, așa că am luat o mână de fulgi de secară de la micul dejun, și i-am amestecat cu 600g de făină și un plic de drojdie uscată. Am adăugat 300 ml de apă călduță și am frământat bine aluatul până când toată făina a fost încorporată.

Aluatul se pune la crescut 30 de minute, apoi se frământă din nou cu puțină făină și se lasă la crescut în tava pentru pâine. Am pus și o linguriță de fulgi de secară deasupra pâinii, pentru a arăta bine :). Când aluatul și-a dublat volumul, este momentul să punem pâinea la copt, în cuptorul încins în prealabil la 160 de grade Celsius.

Pâinea se coace 45 de minute, apoi se scoate din cuptor și se pune la răcit într-un prosop curat. Pâinea nu se lasă în formă, pentru că fiind caldă, va face condens pe tavă și se va uda.

Bogată în fibre, pâinea cu fulgi de secară este o alternativă foarte sănătoasă la pâinea simplă. Dacă nu aveți fulgi de secară puteți folosi orice alte cereale preferați, fulgi de grâu, fulgi de ovăz…

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *