Menu

Pâine cu borș și semințe de muștar

Paine cu bors si seminte de mustar

Ingrediente pentru o pâine cu borș și semințe de muștar aveți nevoie de:

  • 600g făină
  • 300 ml borș
  • 1 cubuleț de drojdie(25g)
  • 1 linguriță de zahăr
  • sare
  • 2 lingurițe boabe de muștar
4/5 - (1 vote)

Am preparat această rețetă de pâine cu borș cu ceva vreme în urmă oarecum “la cerere” pentru o prietenă care își dorea să mănânce pâine cu borș :), și s-a dovedit a fi o rețetă pe cât de inedită, pe atât de gustoasă.

Principalul element al acestei rețete este înlocuirea apei folosite în mod uzual la prepararea pâinii, cu borș acru de la țară. Practic am amestecat bine 300ml de borș la temperatura camerei cu sare, drojdie lichefiată folosind zahăr, 2 linguri de semințe de muștar și 600g de făină.

Am frământat bine aluatul și l-am lăsat să se odihnească într-un castron cam o jumătate de oră, apoi am frământat din nou coca și am așezat-o într-o tavă de cozonac. Pentru aspect am făcut și câteva crestături cu cuțitul la suprafața aluatului. Coca se mai lasă la crescut în tavă 20-30 de minute, apoi se bagă la cuptor.

Pâinea se coace la treaptă medie aproximativ 45 de minute, până când capătă o crustă aurie, ca în imagine.

Deși probabil nu va așteptați, semințele de muștar nu sunt foarte tari, iar în pâine se înmoaie datorită umidității și dau o savoare cu totul deosebită pâinii.

Nu am văzut până acum în comerț pâine cu borș, iar acesta este un motiv în plus pentru care puteți încerca această rețetă de pâine la voi în bucătărie.

Galerie imagini

1 comentariu la “Pâine cu borș și semințe de muștar”

  1. Suna grozav! Eu nu maia veam drojdie in casa. Am incercat reteta de paine IRISH BREAD- cu bicarbonat de sodiu/praf de copt.Dar beleaua a fost ca am descoperit ca nu aveam nici iaurt destul pentru asta! Asa ca am pus o jumatate de cana de iaurt si restul am completat cu bors!. Intr-adevar grozaaav miroase in casa. Si nu e la cuptor decat de cca 10 minute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *