Menu

Crutoane

Crutoane facute in casa

Ingrediente pentru 2 porții de crutoane aveți nevoie de:

  • 2-4 felii de pâine
  • sare
5/5 - (2 votes)

Puteți servi crutoane cu ciorbă, crutoane cu supă cremă sau salată Caesar cu crutoane.

Trebuie să recunosc totuși că nu putem numi crutoanele un preparat culinar, și nici acest articol o rețetă, dar fiindcă uneori am nevoie de crutoane pentru diferite rețete, m-am gândit că ar fi util să prezint modalitatea de preparare a crutoanelor, pentru situații când nu avem crutoane cumpărate din comerț.

În principiu, crutoanele sunt pâine tăiată bucățele și coaptă la cuptor, de aceea timpul de pregătire este foarte redus, la fel ca și gradul de dificultate al acestei “rețete” 🙂 .

Cum se prepară crutoanele

În ceea ce privește cantitatea de pâine folosită, ea depinde de tipul de pâine utilizată.

Se taie două până la patru felii de pâine, dimensiunea lor trebuie să fie maxim 1cm grosime, iar dacă aveți pâine de tip toast din comerț, aceasta este cu adevărat ideală pentru crutoane. Eu am folosit pâine făcută în casă la mașina de făcut pâine, de aceea am utilizat doar două felii, dacă aveți pâine feliată tip french toast utilizați 3 felii, iar dacă folosiți pâine franzelă normală este bine să transformați 4 felii în crutoane.

Feliile de pâine se taie fâșii, apoi cubulețe de maxim 1cm3. Într-o tavă de cuptor suficient de mare puneți hârtie de copt astfel încât să acopere toată tava. Dacă nu aveți hârtie de copt nu vă impacientați, puteți renunță la acest detaliu, însă eu am avut și am considerat că astfel pot lăsa crutoanele puțin mai mult la cuptor fără a risca să se ardă stând direct pe fundul tăvii.

Puneți cubulețele de pâine în tavă și distribuiți-le uniform pentru a nu fi prea înghesuite. Presărați crutoanele în devenire cu sare, apoi puneți tava la cuptorul încins la treapă de mijloc pentru 15-20 minute, până când bucățile de pâine devin brun aurii și sunt crocante, puteți gusta unul (pe cel mai mare 🙂 ), iar dacă este suficient de crocant pentru voi, atunci opriți cuptorul și scoateți tava din el.

Gata, asta a fost rețeta pentru crutoane simple, iar acum am impresia că a durat mai mult să scriu rețeta decât să pregătesc crutoanele 😛

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *