- Iuli.eu - https://www.iuli.eu -

Hrean pentru iarna – hrean in otet

Ingrediente pentru 1 borcan mic (400g)

  • 3 radacini mari de hrean
  • 20g zahar (2 lingurite)
  • 10g sare(1 lingurita)
  • 50ml otet
  • 100ml apa

Hreanul, pe langa faptul ca este un acompaniant excelent pentru salata de sfecla [1] sau pentru fripturi, este si un excelent remediu traditional pentru raceli, deci un motiv in plus sa punem niste hrean pentru iarna acum ca sezonul rece bate la usa 🙂

Cum punem hrean in otet pentru iarna?

– se pregateste lichidul in care se va conserva hreanul, si anume 100ml de apa rece se amesteca bine cu 50ml de otet 1 lingurita de sare si 2 lingurite de zahar, pana cand zaharul se dizolva.

– se curata hreanul de coaja si se da radacina de hrean pe razatoarea mica sau prin masina de tocat. eu am folosit razatoarea dar a fost destul de dur, pentru ca am lacrimat ca niciodata chiar si cu ochelarii de soare pusi la ochi. Pentru a diminua senzatia de iuteala puteti deschide ferestrele si puteti incerca sa stati cat mai departe cu nasul si ochii de razatoare.

– hreanul ras se pune intr-un borcan curat si se preseaza bine, apoi se toarna usor amestecul de otet cu apa si zahar pana cand hreanul este acoperit complet de lichid.

– se inchide borcanul bine cu un capac si conserva mea de hrean pentru iarna este gata, se poate pastra atat in camara cat si in frigider, insa dupa ce deschideti borcanul este bine sa il pastrati la frigider.

Deci ce ziceti? Cine este fan al hreanului?

Galerie imagini