Menu

Piure de avocado cu ficatei

Ingrediente pentru 1 portie

  • 1 avocado
  • 1-2 ficatei pui
  • 1 mar
5/5 - (3 votes)

Iata inca o reteta din seria de piureuri pentru bebelusi pe care eu am preparat-o.

Piureul de avocado cu ficatei su suc de mar, este un piure care se serveste rece, si se da copilului dupa ce a fost preparat, desi poate fi pastrat si la frigider intr-un borcan inchis ermetic.

Cum facem piure de avocado cu ficatei suc de mar pentru bebelusi

Pentru a face piureul de avocado cu ficatei, trebuie in primul rand sa fierbem ficateii de pasare fie in apa simpla fie in apa cu sare (eu am folosit 1 ficatel si apa fara). Ficatelul de pasare se lasa la racit, iar apa in care au fost fierti se arunca.

Marul se spala bine, si se transforma in suc, folosind un storcator de fructe.

In robotul de bucatarie se pun ficateii de pasare si miezul de la un fructe de avocado bine copt, se adauga 2-3 linguri de suc de mar si se paseaza totul 10-30 secunde pana cand se obtine un piure omogen. Daca vi se pare ca piureul nu este suficient de fluid, puteti sa mai adaugati cateva linguri de suc de mar, totul depinde de modul in care copilul prefera consistenta piureului.

Eu am folosit cantitatea obtinuta la 1 singura masa, dar daca vi se pare prea mult , atunci puteti pastra la frigider o parte din piureul de avocado cu ficatei.

In ceea ce priveste varsta copilului caruia ii puteti da acest piure, totul depinde de alimentele care i-au fost introduse in dieta, deci daca a consumat pana la momentul respectiv toate cele 3 ingrediente (ficatei, mar si avocado), atunci ii puteti oferi si acest piure.

Galerie Imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *