Menu

Orez cu şofran şi ciuperci

Ingrediente pentru 3-4 porții de orez cu şofran şi ciuperci

  • 200g orez (1 cană)
  • 750 ml apă
  • 300g ciuperci proaspete
  • şofran
  • sare
Rate this post

De multă vreme nu am mai postat o garnitură cu orez, aşa că iată una destul de interesantă cu ciuperci sotate în unt şi şofran pentru culoare şi aromă.

Cum se prepară orezul cu şofran şi ciuperci

– fierberea orezului

Se pune la fiert orezul spălat în prealabil în apă rece. Eu am folosit 1 cană de orez şi 3 căni de apă la care am adăugat 1/2 linguriţă de floare de şofran (este un înlocuitor al şofranului folosit în bucătăriile internaţionale – eu mi-am adus din Turcia) şi 1/2 linguriţă de sare. Dacă nu aveţi şofran, puteţi folosi 1/2 linguriţă de curry.

Orezul se fierbe în apă cu şofran 20-25 de minute înainte de a pune ciupercile în el.

– să călim ciupercile în unt

Eu am curăţat ciupercile de pieliţă, le-am spălat şi le-am tăiat felii, apoi le-am călit 5-6 minute în unt topit şi au ieşit delicioase, ca dealtfel orice alt preparat care conţine mult unt :), dar nu vă speriaţi de conţinutul ridicat de grăsime pentru că după ce am călit ciupercile, le-am scos cu cu ajutorul unei spatule şi le-am pus pe o farfurie, apoi am aruncat sosul plin de unt.

– încorporarea ciupercilor în orez

Când orezul s-a fiert, l-am amestecat cu feliile de ciuperci sote şi am mai ţinut orezul pe foc 5 minute pentru a se combina mai bine aromele. Este indicat să amestecaţi mereu orezul după ce puneţi ciupercile, pentru a evita lipirea de cratiţă.

Cum se serveşte orezul cu şofran şi ciuperci

Orezul cu şofran şi ciuperci se serveşte ca garnitură, iar noi l-am mâncat cu o friptură de vită gătită la pungă în cuptor.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *