Menu

Orez cu anason și curry

Ingrediente pentru 6-8 porții de orez cu anason și curry aveți nevoie de:

  • 300g orez
  • 1 l apă
  • 1 lingură curry
  • 3 steluțe de anason
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare
Rate this post

Mie îmi place foarte mult orezul în combinație cu curry, iar după ce în trecut preparasem orez cu legume și curry, de această dată am făcut un orez simplu condimentat cu curry și anason.

Cum pregătim orezul pentru fierbere

Înainte de a fierbe orezul acesta are nevoie de o pregătire prealabilă ce asigură fierberea mai rapidă a acestuia. În primul rând orezul se spală într-un castron cu apă rece, iar apa se schimbă de 3-4 ori până când la ultima spălare rămâne clară și curată. Cel puțin la primele două spălări apa rezultată este albă datorită amidonului și prafului de orez.

După ce ați spălat orezul bine, lăsați-l în apă rece 30-45 de minute înainte de a-l pune la fiert.

Cum fierbem orezul?

De regulă orezul se fierbe într-o cantitate de apă triplă față de cantitatea de orez, deci la 1 cană de orez se folosesc 3 căni de apă pentru fierbere. Eu am avut 300g de orez și am pus la fiert 1 litru de apă cu 1 linguriță de sare, 2 linguri de ulei de măsline și 3 steluțe de anason.

Pentru cei ce nu au folosit anason până acum în rețete, din punctul meu de vedere aroma și mirosul acestuia sunt destul de puternice și de aceea am folosit o cantitate atât de mică, iar în ceea ce privește aroma anasonului mie mi se pare că seamănă cu cea a bomboneleleor CIP pe care le cumpăram în copilărie.

După ce apa a dat în clocot, se pune orezul în apa fierbinte, se diminuează puterea aragazului și se fierbe orezul 20-30 de minute până când boabele de orez nu mai sunt tari, în funcție de tipul de orez folosit este posibil să îl fierbeți mai mult sau mai puțin.

Când orezul s-a fiert, adăugați peste el 1 lingură de curry, condimentul indian care dă culoarea galbenă mâncărurilor – dacă vreți putem numi această garnitură orez galben cu anason și curry.

Cum servim orezul cu anason și curry

Orezul cu anason și curry este o garnitură care se servește cel mai bine caldă, imediat după ce a fost preparată; însă dacă aveți prea mult îl puteți păstra la frigider și îl puteți mânca a doua zi rece sau reîncălzit la cuptorul cu microunde.

În ceea ce privește mâncarea ce se poate servi cu acest orez galben puteți folosi preparate pe bază de carne, eu l-am servit ca garnitură pentru niște șnițele de pui puțin mai diferite, și anume preparate la cuptor, mâine pun și rețeta pentru ele.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *