Menu

Mămăligă simplă

Ingrediente pentru 6-8 porții de mămăligă simplă aveți nevoie de:

  • 300g mălai
  • 800ml apă
  • 1 linguriță sare
4.3/5 - (6 votes)

Mămăliga este un preparat des întâlnit în bucătăria românească, iar eu îl pregătesc fie când nu mai am pâine, fie când pun pe masă preparate tradiționale precum sărmăluțe, pui cu mujdei de usturoi sau pește prăjit.

Cum se face mămăliga

Se pune apa la fiert cu o linguriță de sare. Când apa dă în clocot adăugați treptat mălai și amestecați cu un tel, până când tot mălaiul este înglobat.

Lăsați apoi pe foc încă 5 minute la foc mic.

Este recomandat să faceți mămăliga într-un tuci, fiindcă acesta este mai gros și mămăliga se fierbe mai bine.

De asemenea, dacă doriți să obțineți o mămăligă mai moale este suficient să puneți mai puțin mălai, și să nu mai lăsați mămăligă pe foc după ce mălaiul a fost înglobat și a fiert.

Cum se servește mămăliga

De cele mai multe ori mămăliga se servește fierbinte, imediat după ce este luată de pe foc. Ea se răstoarnă pe un tocător de lemn sau pe un platou întins, și se servește cu sărmăluțe de Crăciun, cu tochitură sau cu smântâna grasă de casă.

Dacă nu ați reușit să mâncați toată mămăliga la o masă, nu o aruncați, pentru că este foarte bună și rece. Este însă necesar să o acoperiți cu o folie alimentară, pentru că în caz contrar deasupra mămăligii se va forma o crustă care se întărește foarte tare.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *