Menu

Ciupercuțe cu ceapă la cuptor

Ciupercute cu ceapa

Ingrediente pentru 6 porții de ciupercuțe cu ceapă la cuptor aveți nevoie de:

  • 1kg ciuperci champignon medii
  • 2 ardei grași mici
  • 3 cepe roșii mici
  • 2 legături ceapă verde
  • 1 legătură pătrunjel
  • ulei de floarea soarelui
  • sare
4/5 - (2 votes)

Am pregătit această rețetă de ciupercuțe la cuptor cu ceapă și verdeață cu ceva vreme în urmă, însă abia acum am reușit să mă mobilizez și să scriu modul de preparare 🙂

Este foarte simplu de realizat și constituie o granitura foarte gustoasă ce poate fi servită cu carne sau preparate pe bază de soia.

În primul rând se curată ciupercuțele champignon, li se îndepărtează pielița și se spală cu apă rece. Știu că “la carte” se spune că ciupercile nu se spală și nu se decojesc, ci doar se șterg cu o cârpă curată, însă eu pur și simplu nu pot să le prepar dacă nu le spăl.

Ardeiul și ceapa se spală , se curăță și se toacă mărunt cubulețe, apoi se spală pătrunjelul și ceapa verde. Cepei i se taie mustățile și partea superioară a frunzelor (care este mai bătrână), apoi se toacă mărunt, cam la 0.5mm lungime pentru fiecare bucată de ceapă.

Într-o tavă de cuptor, se amestecă bine pălăriile de ciuperci (întregi), codițele de ciuperci, toată ceapa și ardeiul, se stropesc cu 1-2 linguri de ulei de floarea soarelui și se condimenteaza după gust cu sare. Frunzele de pătrunjel se curată de pe codițe, se toacă mărunt și se pun peste ciupercuțe, se amestecă totul bine și se adaugă 100ml de apă.

Se pune tava la cuptorul încins 30-40 de minute, la 200 grade Celsius.

Va asigur că rezultatul obținut este delicios, iar sosul rezultat din înmuierea ciupercilor este atât de bun încât cu greu te poți abține să nu îl mănânci cu pâine.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *