Menu

Ciupercuțe cu cașcaval la grătar

Ingrediente pentru 10-12 ciupercuțe cu cașcaval fripte pe grătar:

  • 10-12 ciuperci proaspete mari
  • 50-100g cașcaval
  • 4-6 fire de pătrunjel sau mărar
  • sare
4.7/5 - (3 votes)

Vremea frumoasă ne cheamă la grătar în zilele de vară, iar săptămâna trecută am făcut și noi o friptură pe grătar în curte, și fiindcă trebuia să punem o garnitură lângă carnea de porc… m-am gândit să frig pe grătar și câteva ciupercuțe cu cașcaval.

Puteți pregăti și voi ciupercuțe cu cașcaval și verdeață când mergeți la iarbă verde și încingeți un grătar, se prepară repede și nu este nevoie de multe ingrediente.

Cum pregătim ciupercuțe cu cașcaval pentru grătar

Eu am avut niște ciuperci destul de mari, care merg foarte bine pe grătar pentru că se poate pune cu ușurință mult cașcaval în ele.

Așadar pentru ciupercuțe avem 2 opțiuni, cu sau fără pieliță. Puteți spăla și șterge ciupercile după ce le-ați scos codițele… sau varianta a doua “fără pieliță” în care se se îndepărtează codițele, apoi se curăță pielița de pe ciupercuță și se spală cu puțină apă rece.

Când ciupercile sunt curățate, se taie cașcavalul în felii subțiri sau se dă pe răzătoare, și se pune în fiecare ciupercuță aproximativ 1 linguriță de cașcaval ras, nu umpleți cu vârf ciupercuța pentru că pe grătar cașcavalul se va topi și va curge din ciupercuță.

Peste cașcaval puneți în praf de sare și câteva frunze de pătrunjel tocate. Puteți folosi la fel de bine și mărar în locul pătrunjelului.

Cum frigem ciupercuțele pe grătar

Ciupercile umplute cu cașcaval se pun pe grătar când carnea este aproape gata, și se țin 5-10 minute până când cașcavalul se topește de tot și ciupercuța se strânge și devine gri închis la culoare.

Cum servim ciuperci cu cașcaval la grătar

Ciupercuțele fripte pe grătar și umplute cu cașcaval se servesc pe post de garnitură la friptură. Ele se servesc întotdeauna calde pentru că atunci când se răcește cașcavalul devine tare.

Dacă ați pregătit prea multe ciupercuțe și nu s-au mâncat, le puteți pune la frigider și apoi le puteți servi pe post de aperitiv la o altă masă, însă este nevoie să le încălziți 2-3 minute la cuptorul cu microunde sau 5 minute în cuptorul de la aragaz încins în prealabil.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *