Menu

Cartofi cu mujdei de usturoi

Ingrediente pentru 3-4 porții de cartofi cu mujdei de usturoi aveți nevoie de:

5/5 - (1 vote)

În urmă cu ceva timp v-am propus rețeta mea pentru mujdei de usturoi, iar astăzi vă arăt una dintre întrebuințările mujdeiului, și anume rețeta mea de cartofi cu mujdei de usturoi o variantă îmbunătățită a cartofilor natur 🙂

Cum preparăm mujdei de usturoi

Am să vă spun pe scurt cum se prepară mujdeiul de usturoi, pentru că puteți găsi la secțiunea Sosuri o versiune mai detaliată a acestuia.

Se curăță și se zdrobesc 3-4 căței de usturoi, apoi se freacă 2-3 minute folosind o lingură de lemn cu puțin ulei de măsline și sare de bucătărie. Se completează amestecul cu 50-100 ml de apă plată sau minerală și mujdeiul de usturoi simplu este gata.

Cum preparăm cartofi cu mujdei

Cartofii se curăță de coajă, se taie cubulețe potrivite ca dimensiune și se spală bine cu apă rece. Într-o oală încăpătoare se pune apă, puțină sare și cuburile de cartofi, apoi se pune la fiert.

Se fierb cartofii 15-20 de minute după ce apa a dat în clocot, până când furculița intră ușor în bucățile de cartof. Se stinge focul și se scurg cartofii de apă.

Cartofii fierți se pun pe un platou, iar deasupre lor se toarnă 2-3 linguri de mujdei de usturoi. Se decorează cartofii cu fire de mărar sau pătrunjel.

Cum se servește garnitura de cartofi cu mujdei

Cartofii cu mujdei de usturoi se servesc de preferința calzi, și pot constitui o garnitură excelentă pentru cărnuri.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *