Menu

Cartofi în pungă magică

Cartofi la punga magica

Ingrediente pentru 6-8 porții de cartofi în pungă magică aveți nevoie de:

  • 1kg cartofi
  • 2 lingurițe boia
  • 3-4 căței de usturoi
  • 1 linguriță rozmarin măcinat
  • piper
  • sare
4.5/5 - (2 votes)

Din seria retetelor foarte simplu de preparat, astăzi vă propun o garnitură delicioasă cartofi cu usturoi la punga magică.

Ce este punga magică?

Am mai spus eu și în alte rețete preparate la punga magică cum și de unde se pot procura aceste pungi pentru prepararea la cuptor a alimentelor în abur sau suc propriu, însă revin aici cu detalii pentru cei interesați.

“Punga magică” este o denumire dată de cei de la Knorr care au introdus pe piață un produs numit astfel, un pachet format dintr-o pungă termorezistentă și un pliculeț cu amestecuri de diverse condimente. Fiindcă de cele mai multe ori amestecurile de condimente nu sunt chiar naturale, am căutat un produs care să conțină doar punga termorezistentă.

Am găsit un set de la ALUFIX cu 8 pungi și sisteme de prindere pentu prepararea la cuptor a alimentelor. Prețul este relativ scăzut (6-8 lei pe pachet) și se poate găsi în supermarket-uri la raionul de produse pentru bucătărie (folie alimentară, folie de aluminiu sau hârtie de copt).

Cum se prepară cartofii la pungă de plastic

Cartofi copți în pungă se prepară foarte repede astfel: se curăță cartofii de coajă și se taie felii, apoi se spală bine cu apă rece.

Într-un castron încăpător se pun cartofii, 2 lingurițe de boia dulce sau iute (după preferință), 1 linguriță de rozmarin măcinat, sare și piper după gust și câțiva căței de usturoi curățați și zdrobiți. Se amestecă bine cartofii cu usturoiul și condimentele, apoi se pun într-o pungă termorezistentă care se leagă în partea superioară. Se înțeapă punga în 5-6 locuri și se pune într-o tavă. Puneți 3-4 linguri de apă în tavă, mai ales dacă este din ceramică sau sticlă termorezistentă.

Se pun cartofii la cuptor 30-40 minute la treaptă medie, și se scot atunci când cartofii sunt moi la atingere.

Cum mâncăm cartofi copți în pungă

Datorită condimentelor cartofii vor fi roșiatici și pot fi serviți cu orice preparat din carne. Cartofii copți în pungă sunt foarte fragezi și se pot mânca atât calzi cât și reci. Dacă sunt calzi, adăugați și puțin unt, vor fi delicioși.

Eu am decorat platoul și cu un fir de rozmarin, pentru impresia artistică.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *