Menu

Cartofi cu rozmarin

Cartofi cu rozmarin

Ingrediente pentru 6-8 porții de cartofi cu rozmarin aveți nevoie de:

  • 2kg cartofi
  • 2-3 fire de rozmarin
  • 3-4 căței de usturoi
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper
5/5 - (2 votes)

Cartofii cu rozmarin sunt preferații mei, și aceasta este prima rețetă cu rozmarin pe care am făcut-o vreodată. Rețeta o am din prima mea carte a lui Jamie Oliver: “Să gătim cu Jamie” aka “COOK with Jamie” 🙂

Cum se prepară cartofii cu rozmarin a la Jamie

Pentru această garnitură, este necesar să curățăm cartofii și să îi tăiem cubulețe. Se spăla cartofii apoi se pun la fiert într-o cratiță mare cu sare. Cel mai important este faptul că fierberea cartofilor se face la cuptor, și este mai lentă decât pe flacără.

Când cartofii sunt fierți, se scurg de apă… apoi se pun într-o tavă înaltă. Se adaugă 2-3 căței de usturoi curățați, tăiați felii și puțin piper.

Spălați rozmarinul și curățați acele de pe firele de rozmarin, apoi tăiați-le în 2 și presărați-le peste cartofi. Mai adăugați 2-3 linguri de ulei de măsline peste cartofi și puneți-i la cuptor 30 de minute la 160-180 grade Celsius , până când cartofii se rumenesc puțin.

Eu prima dată am încercat această rețetă cu rozmarin măcinat, pentru că nu am găsit rozmarin proaspăt, iar aroma cartofilor este aproape aceeași.

Galerie imagini

2 comentarii la “Cartofi cu rozmarin”

  1. Da, reteta este usoara si foarte buna cu o singura conditie: sa pui rozmarin proaspat (poti sa iei de la magazinele de bricolaj si il cresti in balcon/in jardiniera. Merita incercata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *