Menu

Broccoli în stil indian

Ingrediente pentru 2 porţii broccoli în stil indian:

  • 1 căpăţână broccoli
  • 1 lămâie
  • 250g iaurt
  • 1/2 linguriţă cardamom măcinat
  • 2 linguriţe seminţe de fenicul
  • 2 linguriţe seminţe de chimen
  • ulei de măsline
  • piper negru măcinat
  • sare
4.5/5 - (2 votes)

Mie personal îmi place foarte mult broccoli (poate pentru că sunt şi fan conopidă), şi de fiecare dată când am ocazia cumpăr câte o căpăţână de broccoli şi încerc diferite reţete cu broccoli crud, copt sau fiert.

De această dată am încercat o reţetă puţin mai diferită, de broccoli fiert cu dressing de iaurt şi condimente, preparat în stil indian. Este posibil ca gustul uşor diferit al condimentelor să nu placă tuturor pentru că nu suntem obişnuiţi cu aromele, însă per total este o reţetă care merită încercată.

Cum se face broccoli în stil indian cu iaurt picant?

Reţeta am luat-o din cartea lui Jamie Oliver, “Să gătim cu Jamie”.

– gătirea căpăţânii de broccoli

Pentru a prepara această garnitură cu broccoli, începem prin a desface căpăţâna de broccoli în buchetele micuţe pe care apoi le punem la fiert în apă clocotită cu sare, pentru 4-5 minute.

Bucheţelele de broccoli fierte se scurg de apă, apoi se prăjesc 3-5 minute într-o tigaie cu ulei de măsline încins (până când broccoli-ul se înnegreşte puţin).

– prepararea sosului de iaurt cu condimente

Într-o tigaie încinsă se frig seminţele de fenicul şi de chimen pentru 1-2 minute (se frig uscat fără ulei). Apoi seminţele de fenicul şi chimen se pisează bine fie într-un mojar, fie se macină cu o râşniţă de condimente (eu am folosit râşniţa).

În iaurt se mai adaugă sare, piper negru măcinat, zeamă şi coaja rasă de la 1 lămâie. Gustaţi iaurtul cu condimente şi completaţi cu sare sau zeamă de lămâie, după cum vă place.

Seminţele de fenicul sunt iuţi şi mentolate, iar împreună cu piperul dau gustul iute al dressingului de iaurt.

– asamblarea garniturii de broccoli în stil indian

Într-un bol pentru servit, puneţi buchetele de broccoli fierte şi prăjite, apoi peste ele adăugaţi sosul de iaurt condimentat. Presăraţi deasupra garniturii restul de condimente măcinate şi puţină coajă rasă de lămâie dacă mai aveţi.

Conţinutul caloric al garniturii de broccoli în stil indian

Dacă folosiţi un iaurt foarte gras, garnitura de brocoli în stil indian va avea în jur de 200-250 calorii per porţie, şi mâncată împreună cu un piept de pui la grătar constituie un prânz lejer.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *