Menu

Tochitură de porc

Tochitura de porc

Ingrediente pentru 6 porții de tochitură de porc aveți nevoie de:

  • 1 kg inimă de porc
  • 1 kg ficat de porc
  • 1 carne de porc (gulaș)
  • 2-3 cepe
  • 1 legătură pătrunjel
  • 2-3 căței de usturoi
  • 100-150 ml vin alb
  • 3-4 linguri bulion sau suc de roșii gros
  • sare
  • piper
4/5 - (1 vote)

Cred că de cele mai multe ori tochitura de porc se prepară în jurul Crăciunului, când se taie porcii și există o abundență de organe de porc (mai ales la țara), chiar și acestea fiind date, puteți oricând să pregătiți tochitură de porc pentru că la măcelarii și la supermarket se găsesc organe proaspete, de cele mai multe ori de porc.

Pentru tochitură de porc se folosesc ficat, inimi, carne și rinichi de porc. Eu nu am găsit rinichi și nu am folosit, dar dacă vreți puteți folosi 2 rinichi în locul unei inimi. În ceea ce privește prepararea rinichilor de porc, ei trebuie să fie ținuți în apă cu oțet înainte de a fi preparați pentru a elimina gustul și mirosul neplăcut. Voi reveni cu detalii în privința preparării rinichilor de porc când voi pregăti o mâncare cu aceste organe.

Cum se pregătesc organele pentru tochitura de porc

Pentru a prepara tochitură trebuie în primul rând să spălăm bine toate organele (inclusiv carnea de porc) cu apă rece. Se taie apoi totul bucățele potrivite și se țin în apă rece cât timp terminați de tăiat. Ficatul e destul de greu de tăiat pentru că este “alunecos” dar dacă aveți la îndemână îl puteți tăia cu o foarfecă de bucătărie în locul cuțitului.

Când toate organele sunt tăiate, se aruncă apa în care au stat și se pun la fiert într-o cratiță încăpătoare cu apă cât să le acopere și cu 1-2 lingurițe de sare. Fierberea va fi de lungă durată, aproximativ 1 oră și jumătate și din când în când se aruncă spuma care se formează deasupra. Dacă în timpul fierberii apa scade prea mult, puteți completa cu apă călduță.

Rețeta de tochitură de porc

După ce organele și carnea au fiert, se aruncă surplusul de apă care este peste nivelul cărnii și se pune peste ceapa tăiată solzișori. Se fierbe tochitura cu ceapa aproximativ 30 de minute, apoi se adaugă sosul format din vin alb, bulion și usturoi tocat mărunt. Sosul se adaugă în oala cu tochitură și se condimenteaza cu sare și piper după gust.

Tochitura se mai fierbe 45-60 de minute până când sosul acesteia scade.

Cu ce mâncăm tochitura de porc

Tochitura de porc se servește cu pătrunjel proaspăt tocat și presărat deasupra, iar ca garnitură cel mai bine merge în mod evident mămăliguța.

Galerie imagini

2 comentarii la “Tochitură de porc”

  1. Caut reteta originala de o ora . Aceasta este si iti multumesc , draga Iuli.Cind voi mai avea nevoie voi apela la cunostintele tale culinare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *