Menu

Spanac

spanac proaspat

Ingrediente pentru 4 porții de spanac aveți nevoie de:

  • 1 legătură mare de spanac (2.5 kg)
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 2 linguri de ulei
  • sare
Rate this post

Mâncarea favorită a forțosului Popey Marinarul este după cum știe toată lumea spanacul, poate nu gătit după rețeta mea, însă cred totuși că spanacul la conservă al lui Popey nu era la fel de bun ca cel proaspăt pe care eu l-am folosit pentru a pregăti mâncarea de spanac.

Cum se prepară spanacul

În primul rând trebuie să rupeți cozile de la spanac, și să spălați foarte bine fiecare frunză. Nu vă speriați de cantitatea mare de spanac proaspăt, cam jumătate din cantitate sunt cozile, iar frunzele se vor micșora vizibil când le fierbeți.

Puneți frunzele de spanac într-un castron mare, sau într-o cratiță de bucătărie. Între timp, fierbeți aproximativ 5 litri de apă, iar când dă în clocot, turnați apa clocotită peste spanac pentru a îl opări. Când spanacul este complet acoperit de apa fierbinte, încercați să faceți în așa fel încât toate frunzele să fie opărite. După 10 minute, scurgeti apa, și repetați încă 1 data procedeul de opărire, apoi puneți spanacul într-o strecurătoare.

Tăiați mărunt o legătură de ceapă verde și căliți-o într-o cratiță cu 2 linguri de ulei.

Scurgeti bine spanacul, cu grijă pentru că va fi foarte fierbinte, apoi tocați-l bine cu ajutorul unui cuțit mare de bucătărie. Puneți apoi spanacul tocat peste ceapa călită, și adăugați 100ml de apă, lăsați spanacul la fiert 15-20 de minute, până când lichidul scade. Este bine să amestecați constant, pentru a nu se lipi, și să dați focul la o treaptă mică.

Spanacul conține foarte mult fier, și este o mâncare excelentă ce poate fi servită cu ouă ochiuri sau cu brânză rasă.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *