Menu

Somon cu orez sălbatic şi sos hollandaise

Ingrediente pentru 4 porţii de somon cu orez sălbatic

  • 4 felii de somon
  • 500g orez sălbatic
  • sos hollandaise
  • sos de soia (opţional)
  • sare
Rate this post

Dacă data trecută am mâncat somon cu orez alb şi sos bernaise, astăzi vă propun somon cu orez sălbatic şi sos hollandaise home made.

Primul care se prepară este orezul sălbatic, pe care eu l-am fiert cu sare. Orezul se spală în prealabil în 2-3 ape pentru a elimina excesul de amidon, iar la fiert eu am pus 4 litri de apă cu 2 linguriţe de sare.

Când apa a dat în clocot, am pus şi orezul la fiert, însă l-am pus într-o sită pentru legume deoarece nu am vrut să risc lipirea orezului de fundul oalei în care l-am pus la fiert. Orezul sălbatic l-am fiert 15 minute, şi l-am mai lăsat aproximativ 10 în apă după ce am oprit focul.

Eu am avut 4 bucăţi de somon congelat, pe care le-am decongelat de dimineaţă până seara, şi le-am pus la fript pe grătarul meu de teflon de la IKEA. Somonul se face relativ repede, însă trebuie să fiţi atenţi pentru că se rupe foarte uşor atunci când vreţi să îl întoarceţi de pe o parte pe alta.

Somon fript – sugestie de servire

Aşadar sugestia mea de servire pentru somonul fript este cu garnitură de orez sălbatic şi sos hollandaise, pentru care am pus deja reţeta pe site.

Acum vin cu câteva precizări asupra orezului sălbatic, în primul rând boabele negre sunt destul de lemnoase şi dau impresia că nu sunt fierte dar aşa e soiul lor, iar noi pentru că nu eram obişnuiţi cu conceptul de “doar orez fiert”, am adăugat şi câte vreo 2 linguri de sos de soia în fiecare castron cu orez sălbatic.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *