Menu

Somon file cu orez şi sos Bernaise

Ingrediente pentru 6 persone

  • aprox. 2kg file de somon congelat
  • 5 plicuri de orez prefiert - 125g fiecare
  • 1 borcan sos Bernaise
  • sare
  • ulei de măsline
Rate this post

În week-end am fost la Oana şi Radu în Bruxel de unde am făcut o scurtă plimbare (din păcate doar 2 zile) la Paris, iar fiindcă am ajuns în Bruxel vineri seara, Radu s-a ocupat cu prepararea cinei… la care eu am asistat şi am făcut poze.

Somonul a fost atât de bun încât nu am rezistat, şi am pus reţeta şi pe site pentru cine este tentat să o încerce.

Somon fript în tigaia de teflon

Somonul a fost decongelat la microunde, iar fiecare file a fost tăiat în 2 şi fript în tigaia de teflon. Pentru că eram mulţi şi infometaţi, am fript somonul în 2 tigăi simultan, iar câştigătoarea a ieşit în mod detaşat tigaia de la Tefal de care nu s-a lipit peştele absolut deloc.

Somonul se frige până când este albă carnea, iar în locurile unde intră în contact direct cu tigaia, peştele este maro închis. Până este gata tot somonul şi orezul, bucăţile deja fripte se ţin la cald în cuptor.

Orezul la plic

Ca garnitură pentru somonul fript în tigaie am avut orez simplu. Am fiert 5 pliculeţe de orez alb conform cu indicaţiile de pe pachet.

Pentru cei ce nu au făcut până acum orez la plic, şi îşi pun întrebări precum: nu se topeşte punga? sau cum intră apa? ei bine răspunsurile sunt simple: punga este rezistentă la temperaturi înalte (aşa cum sunt şi pungile pentru făcut fripturi), iar în pungă apa intră prin nişte găurele cu care este prevăzută punguţă de orez.

Să asamblăm felul principal: Somon cu orez şi sos Bernaise

Când tot somonul şi orezul au fost gata, Oana a pus orezul în castroane, iar noi ne-am pus în farfurii câte 1 sau 2 felii de somon, pe care la-m dat prin sos Bernaise şi le-am mâncat cu orez… super gustos.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *