Menu

Șnițel de pui la cuptor

Ingrediente pentru 4-6 porții de șnițel de pui la cuptor aveți nevoie de:

 • 2 piepți de pui (cca 1kg)
 • 1 lingură muștar iute
 • 2-3 ouă
 • 2 linguri făină
 • 1-2 cești pesmet
 • 20 g margarină sau unt
 • sare
2/5 - (1 vote)

De fiecare dată eu am preparat șnițele în stilul clasic: felii de carne date prin ou și făină, prăjite apoi în ulei. Toate bune și frumoase, dar într-o seară m-am gândit să încerc și o rețetă cu mai puțină grăsime așa că mi-a venit idea să fac șnițele la cuptor… cât de complicat să fie?

Cum preparăm șnițele la cuptor?

Pentru a face șnițelele am început cu pregătirea cărnii. Eu am avut doi piepți de pui pe care i-am tăiat felii de 0.5-1 cm grosime, apoi fiecare felie de piept de pui am bătut-o bine cu ciocanul de șnițele.

Amestecul pentru crusta șnițelelor l-am făcut astfel: într-un castron ( sau o farfurie adâncă) am bătut 3 ouă proaspete, am adăugat 1 lingură de muștar și 2 linguri de făină și am bătut bine amestecul folosind o furculiță. Fiecare felie de șnițel am dat-o prin ou, apoi am trecut-o prin pesmet până când ambele fețe ale șnițelului au fost bine acoperite.

Am uns o tavă pentru cuptor cu puțină margarină, apoi am pus șnițelele în tavă, aceasta se pune la cuptor pentru 45 de minute, iar după primele 30 minute șnițelele se întorc pe partea cealaltă. Cuptorul a fost dat la treaptă medie de putere (160 grade Celsius).

Șnițelele mele preparate la cuptor au ieșit foarte, foarte fragede și cu o cantitate minimă de grăsime, e drept că nu au avut o crustă la fel de crocantă ca a șnițelelor prăjite, însă au fost absolut delicioase.

Noi am mâncat șnițelele cu garnitură de orez cu anason și curry, însă dacă aveți puneți și un castravecior murat alături, merge de minune cu șnitelul.

Galerie imagini

2 comentarii la “Șnițel de pui la cuptor”

 1. Data viitoare încearcă să adaugi și puțin pesmet pe lîngă ouă și făină.
  Oricum, mulțumesc tare pentru idee, eu am oroare de prăjeli, pînă acum nu am făcut șnițele în bucătăria mea. 🙂

  1. Ei, eu am pus doar deasupra pesmetul ca sa absoarba umezeala si sa nu se lipeasca snitelele de tava, e drept ca nu iese ca un snitel prajit, insa carnea este foarte frageda poate iti zice Mihai cum au fost daca vrei parerea unui consumator, pentru ca el a participat la degustare :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *