Menu

Șnițel de porc

Snitele de porc

Ingrediente pentru 6 șnițele de porc aveți nevoie de:

  • 600g carne porc tăiată subțire
  • 3 ouă
  • 100g făină
  • ulei pentru prăjit
  • sare
Rate this post

Șnițelele sunt foarte ușor de preparat, însă e nevoie de puțină dexteritate când le puneți la prajt pentru a nu vă stropi cu ulei încins.

Pentru 6 șnițele de porc aveți nevoie de 600g carne de porc feliată subțire. Fiecare felie de carne de bate cu un ciocan de carne până când devine subțire, și se presară cu puțină sare. Grosimea optimă a unui șnițel de porc este de maxim 0.5 cm.

Într-o farfurie adâncă se bat ouăle cu ajutorul unei furculițe și se condimenteaza cu un praf de sare. Într-altă farfurie adâncă se pun 100g de făină prin care vom da fiecare felie de carne.

Se pune la încins uleiul de prăjit într-o tigaie. Pentru a obține o crustă perfectă pentru șnițel, se trece fiecare felie de carne prin făină, astfel încât ambele părți să fie bine acoperite, apoi se trece prin ou de câte 2 ori pe fiecare parte. Șnitelul astfel obținut se pune la prăjit în ulei încins până când crusta devine aurie și crocantă. Șnițelele de porc necesită o prăjire mai îndelungată deoarece carnea este mai groasă. De aceea eu am prăjit fiecare șnițel câte 4 minute, la fiecare minut întorcând șnitelul pe partea opusă.

Un aspect important este că tigaia nu se acoperă cu capac în timpul prăjirii, deoarece aburul condensat pe capac ar picura în uleiul încins și ar determina atât stropirea cu ulei încins cât și generarea unui fum înecăcios.

Șnițelele se servesc cu murături sau orice altă garnitură preferați voi (cartofi prăjiți, piure, orez).

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *