- Iuli.eu - https://www.iuli.eu -

Saramură de pui

Ingrediente pentru 6 porții de saramură de pui aveți nevoie de:

  • 1 pui grill mare (cca. 1.5 kg)
  • 1 morcov
  • 4-5 căței de usturoi mari
  • busuioc uscat
  • piper boabe și măcinat
  • 3-4 frunze de dafin
  • sare

Saramură de pui, iată o rețea pe care o pregătesc de fiecare dată cu multă plăcere, pentru că este foarte gustoasă.

Cum se preparată saramura de pui

– fireberea puiului și a legumelor

Începem să pregătim saramura prin a fierbe puiul curățat, spălat și porționat în cca. 5 litri de apă. În oala unde se fierbe puiul se pune și morcovul curățat de coajă, 2-3 foi de dafin câteva boabe de piper și puțină sare.

Puiul se fierbe între 1 oră și 2 ore în funcție de cât de mare și bătrân este. Puteți micșora timpul de fierbere a puiului dacă folosiți o oală sub presiune.

– pregătirea puiului

Înainte de a fi pus în saramură, puiul trebuie prăjit puțin. Așadar încingeți ulei într-o tigaie sau într-un tuci, apoi prăjiți bucățile de pui fiert până când pielea devine portocalie și crocantă.

– saramură pentru pui

Pentru a pregăti saramura în care va fi pus puiul fiert și prăjit, se toacă morcovul fiert cubulețe mici, iar usturoiul se curăță de coajă.

Se strecoară supa de pui rămasă în urma fierberii și se pune într-un castron încăpător. În supa de pui se adaugă puțin piper măcinat, morcovul tăiat, 1/2 linguriță de busuioc uscat și usturoiul zdrobit.

Gustați saramura și dacă nu este suficient de sărată, mai adăugați puțină sare, apoi amestecați cu o lingură.

Puneți bucățile de pui prăjit în saramură, și serviți cât este încă fierbinte.

Cum se mănâncă saramura de pui

Așa cum am spus și mai sus, saramura de pui se servește fierbinte după ce a fost preparată, dacă vreți o puteți și reîncălzi pe aragaz sau la cuptorul cu microunde însă dacă plănuiți să o mâncați a doua zi fiți atenți că pielea puiului nu va mai fi crocantă, ci se va înmuia datorită lichidului în care a stat.

După părerea mea saramura de pui merge cel mai bine cu o mămăliguță, însă puteți alege și niște cartofi natur sau piure pe post de garnitură.

Galerie imagini