Menu

Rondele de ardei umplute cu pui

Adrei colorati umpluti cu pui

Ingrediente pentru 10-12 rondele de ardei umplute cu pui aveți nevoie de:

  • 3 ardei grași colorați
  • 1 piept de pui (cca 300g)
  • 1 roșie
  • 1 ceapă
  • 2 ouă crude
  • 2 linguri de bulion
  • 3 linguri de orez
  • ulei
  • piper
  • sare
Rate this post

Ardeii grași se pot umple în stilul clasic, pe care îl puteți încerca folosind rețeta de ardei umpluți, sau puteți prepara această rețetă cu rondele de ardei gras umplute cu carne de pui și coapte în cuptor.

Cum facem ardei umplut cu carne de pui

Mie îmi place să umplu rondele de ardei gras, pentru că pot combina mai multe culori, și se coc mult mai repede. E drept că veți pregăti mai puține porții în acest fel, dar merită să încercați :).

– Pregătirea orezului

Orezul se spală în apă rece schimbând de 2-3 ori apa, apoi se lasă orezul la înmuiat în apă rece aproximativ 30 de minute. După cele 30 de minute orezul se fierbe 15 minute în 500 ml de apă cu puțină sare.

Vom folosi ulterior orezul semi-fiert la umplutură, deci el nu trebuie să absoarbă toată apa, ci doar trebuie să fie prefiert înainte de a fi utilizat.

– Umplutură cu pui pentru ardei

Ceapa și roșia se spală, se curăță de cotoare și coajă și se taie fiecare în patru. Într-un robot de bucătărie se pun sferturile de roșie și de ceapă împreună cu două ouă crude, și se mărunțesc. Dacă nu aveți robot de bucătărie, pur și simplu tocați ceapa și roșia cubulețe mici, și puneți-le împreună cu ouăle într-un castron încăpător.

Tocați carnea de pui (eu am folosit un piept de pui) fie folosind robotul de bucătărie, fie mașina de tocat carne (sita mică), apoi puneți carnea în castron peste ceapă și roșie.

Condimentați amestecul din castron cu sare și piper după gust, adăugați 2 linguri de ulei, 2 linguri de bulion gros și orezul prefiert (orezul se scurge de apă), apoi amestecați bine toate ingredientele din castron până când obțineți o pastă omogenă.

– Cum umplem ardeii

Ardeii grași (eu am folosit 3 ardei de culori diferite) se spală bine, li se îndepărtează cotorul și se taie felii de 1.5-2 cm grosime.

Într-o tavă unsă cu ulei se pun rondele de ardei gras. Fiindcă eu am avut ardei gars roșu, galben și verde, în tava mea a fost o adevărată “simfonie” de culori.

Folosind o linguriță umpleți fiecare cerculeț de ardei cu amestec de carne și orez, apoi presați puțin deasupra umplutura pentru a se nivela frumos.

– Coacerea rondelelor de ardei umplute

Rondelele colorate de ardei se coc în cuptor la 160 grade Celsius pentru 20-25 de minute până când carnea este coaptă și orezul este gata.

Este recomandat să aveți cuptorul preîncălzit atunci când puneți tava cu ardei în el.

Cum mâncăm rondele de ardei umplute cu pui

Rondele de ardei gras umplute cu carne de pui se mănâncă la felul 2, împreună cu o garnitură și eventual o salată. Eu personal prefer cartofii cu rozmarin, după rețeta lui Jamie, însă voi puteți să alegeți orice combinație preferați.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *