Menu

Pulpe de pui la pungă

Pulpe de pui cu boia si usturoi la punga

Ingrediente pentru 4 porții de pulpe de pui la pungă aveți nevoie de:

  • 1kg pulpe inferioare de pui (8 bucăți)
  • 1 pungă termorezistentă
  • 100ml apă
  • 100ml vin alb
  • 3 lingurițe boia de ardei dulce
  • 1 linguriță piper
  • 1 linguriță sare
  • 3-4 căței de usturoi
3/5 - (2 votes)

Carnea la pungă, și în special puiul la cuptor preparat în pungă, sunt rețete foarte ușor de pregătit, sănătoase și gustoase.

Pentru această rețetă este nevoie să aveți 1 pungă termorezistență, care este special destinată preparării la cuptor a diverselor alimente. Eu am achiziționat un set de 8 pungi care nu au fost scumpe. Este de preferat să cumpărați pungi simple și să folosiți condimente sănătoase, în loc să folosiți produse tip “Punga Magică”, ce conțin condimente cu destul de multe E-uri.

Cum se prepară pulpele la pungă?

Pentru pulpele de pui la cuptor, eu am cumpărat 8 pulpe inferioare de pui, le-am spălat bine, și le-am frecat pe fiecare cu un amestec de condimente compus din 3 lingurițe de boia de ardei dulce, 1 linguriță de piper și 1 linguriță de sare. După ce am condimentat toate pulpele, le-am pus în pungă cu 100 ml de vin alb și 100 ml de apă, apoi am curățat și am tăiat rondele 3 căței de usturoi, pe care i-am pus în pungă.

Se leagă punga, fie cu un dispozitiv special, fie cu o sfoară sau o ață mai groasă. Se pune punga într-o tavă, se înțeapă în 3-4 locuri în partea superioară, și se pune la cuptor 45 de minute la 160 grade Celsius (treaptă medie). Dacă doriți puteți pune 1 pahar de apă în tavă, pentru a evită încingerea imediată a pungii.

Cu ce mâncăm pulpele la pungă?

Când pulpele sunt gata, se scoate tava din cuptor, se taie punga, sau se desface ața, și se servesc pulpele cu salată sau orice altă garnitură preferați (piure, orez cu legume, cartofi natur). Carnea astfel preparată este foarte fragedă.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *