Menu

Pui crocant cu unt și busuioc

Ingrediente pentru 5-6 porții de pui crocant cu unt aveți nevoie de:

  • 1 pui mare (aprox. 1.2kg)
  • 100g unt
  • 1-2 lingurițe busuioc uscat
  • 2 lime-uri
  • sare
Rate this post

Atunci când am făcut garnitura cu dovlecei și usturoi, am pregătit și un pui absolut delicios copt în unt și condimentat cu busuioc.

Cum coacem puiul in unt

Acest pui cu unt și busuioc se pregătește foarte ușor, este nevoie doar să lăsați 100g de unt la temperatură camerei 15-20 de minute până când se înmoaie.

Între timp, se ia un pui întreg, se spală bine și se “usucă” folosind un prosop de hârtie, pentru a nu avea prea multă umezeală. Dacă puiul este prea ud, untul nu se “lipește” de el.

Când untul s-a înmuiat, se unge puțin fundul unei tăvi, apoi restul untului se amestecă bine cu 2 lingurițe de busuioc uscat și sare după gust, eu am pus 1 linguriță. Se amestecă bine untul până când devine o pastă moale.

Luați unt și ungeți bine puiul, puneți unt și între piele și carne (eu am făcut mici incizii în piele și am băgat unt prin ele), de asemenea nu uitați să puneți unt și interiorul puiului (adică în cavitatea toracică :P).

Acum ne-au mai rămas doar lime-urile care se storc, iar zeama de lime se toarnă peste pui. Puiul se acoperă cu folie de aluminiu și se dă la cuptor 45 de minute (la 180-200 grade Celsius).

După cele 45 de minute în care carnea de pui s-a făcut, se scote folia de aluminiu. Zeama din tavă se toarnă ușor cu o lingură pe pui, și se mai pune puiul în cuptor 30 de minute pentru a se coace frumos astfel încât pielea să devină crocantă și colorată brun-auriu.

Cum servim puiul crocant cu unt și busuioc

Puiul cu unt se servește cel mai bine cald, și este bine să îi puneți și o garnitură alături. Eu am folosit salata de dovlecei cu usturoi și pătrunjel pe care o preparasem, însă puteți folosi orice alt preparat pe bază de cartofi, orez sau o salată de vară acrită cu oțet.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *