Menu

Pui copt în pungă cu piper și lămâie

Ingrediente pentru 5-6 porții de pui copt în pungă cu piper și lămâie

  • 1 pui întreg (cca. 1.5 kg)
  • 2 linguri piper cu lămâie
  • 2-3 căței de usturoi
  • sare
  • 1 pungă termorezistentă
Rate this post

Nu de puține ori am spus că puiul preparat la pungă este ideal pentru momentele în care trebuie să pregătiți o masă rapidă, puiul necesită o minimă preparare și este gata în maxim 60 de minute dacă este un pui întreg.

Cum am preparat eu pui cu piper și lămâie

Eu am avut un pui mare, pe care l-am spălat bine, apoi l-am frecat cu puțină sare și cu 2 linguri de piper măcinat amestecat cu coajă de lămâie.

Amestecul de piper măcinat și coajă de lămâie se găsește în comerț, însă dacă nu aveți la îndemână așa ceva, pur și simplu frecați puiul cu piper măcinat și coaja rasă de la două lămâi.

Puneți puiul condimentat într-o pungă termorezistentă, apoi tot în pungă puneți și 2-3 căței de usturoi tăiați rondele. Legați punga cu dispozitivul de prindere, și puneți-o într-o tavă în care ați turnat 50 ml de apă, se pune tava la cuptor la 170-180 grade Celsius pentru 60 de minute.

După cele 60 de minute în care puiul s-a copt, tăiați punga și lăsați puiul să se rumenească în cuptor încă 10-15 minute.

Cum servim puiul copt în pungă cu piper și coajă de lămâie

Eu am servit puiul copt în pungă cu piper, lămâie și usturoi împreună cu o garnitură de tăiței din orez, însă îl puteți mânca împreună cu salate sau garnituri pe bază de orez sau legume.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *