Menu

Pui cu cartofi la cuptor

Ingrediente pentru 4-6 porţii de pui cu cartofi

  • 1 pui porţionat
  • 1kg cartofi (puteţi folosi şi mai puţin)
  • 2 roşii
  • boia ardei dulce
  • sare
  • piper măcinat
5/5 - (1 vote)

Iată o reţetă foarte dragă mie pentru că este printre primele pe care le-am pregătit (evident nu pun la socoteală aici ochiurile şi cartofii prăjiţi :P).

Este o reţetă simplă şi uşor de preparat care nu necesită prea multă dexteritate sau atenţie. Este totuşi indicat să folosiţi mănuşi de bucătărie atunci când scoateţi tava din cuptor, eu am avut mănuşa pe care am primit-o de ziua mea şi care se potriveşte cu tema blogului 🙂 în carouri mici albe şi roşii.

Vom folosi pulpele şi pieptul unui pui sau al unei găini (eu am avut o găină de la ţară şi i-am scos pielea pentru că era destul de grasă oricum). Puiul se spală cu apă rece şi se pune într-o strecurătoare până când suntem gata să îl folosim.

Următorul pas este să curăţăm cartofii, care se spală şi se taie apoi felii (mie îmi place să tai feliile de cartof mai groase, oricum au suficient timp să se facă la cuptor).

Într-o tavă mai înaltă, punem cartofii, apoi printre ei punem puiul. Condimentăm cu boia de ardei dulce, piper şi sare presărate deasupra. Se completează mâncarea cu un pahar de apă, şi se pun felii de roşii deasupra.

Tava se acoperă cu folie de aluminiu (pe care o înţepăm în câteva locuri), şi se pune la cuptor 45-50 de minute. Se scoate apoi tava din cuptor (se îndepărtează folia de aluminiu şi se mai pune din nou puiul la cuptor 15-25 de minute până când sosul mai scade şi puiul se rumeneşte.

Cum se serveşte puiul cu cartofi la cuptor

Acest preparat are avantajul că punem în farfurie atât o bucată de carne, cât şi o garnitură (cartofii), iar ca sugestie de acompaniament eu aş alege nişte murături, orice murături pentru că sunt acre şi merg cu uşoara dulceaţă a cartofilor.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *