Menu

Pui cu cartofi la cuptor

Pui cu cartofi la cuptor

Ingrediente pentru 4-5 porții de pui cu cartofi la cuptor aveți nevoie de:

  • 1 pui întreg (1-1.5kg)
  • 500-600g cartofi
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper
Rate this post

Asta este cu adevărat o rețetă cu complexitate redusă de preparare, atât timpul scurt cât și dexteritatea implicată din partea bucătarului o recomandă a fi o rețetă ușoară.

Cum se pregătește puiul

Eu pentru această rețetă am folosit un pui întreg pe care l-am tranșat, însă dacă vi se pare mai simplu puteți folosi pulpe, ciocănele, piept sau aripi de pui deja selecționate.

Fiindcă eu am avut un pui întreg, a fost nevoie să îl tai mai întâi. Am tăiat pulpele și aripile de la încheieturi, așa este mai ușor, iar dacă nu reușiți puteți să mai și răsuciți de membre pentru a forța ruperea lor. Eu am un cuțit foarte ascuțit și nu a fost nevoie să muncesc prea mult.

După ce membrele sunt detașate, se taie și pieptul, încercând să obțineți 3-4 bucăți zdravene de piept cu sau fără os, după cum preferați.

După ce ați tăiat puiul, spălați-l bine cu apă rece, curățați-l de eventualele pene și mai spălați-l încă o dată în apă rece.

Cum preparăm cartofi cu pui la cuptor

Cartofii se curăță de coajă, se taie bucăți mari și se spală bine cu apă rece. Într-o tavă de cuptor înaltă se pun bucățile de pui, apoi peste ele se pun cartofii, încercând să îi așezați cât mai bine.

Se stropește totul cu 2-3 linguri de ulei de măsline, apoi se asezonează cu sare și piper după gust. Se mai adaugă 150-200 ml de apă , se acoperă cu folie de aluminiu și se bagă la cuptor 60 -70 minute la treaptă medie de temperatură. Se scoate apoi folia de aluminiu și de mai bagă la cuptor 30 minute pentru a scădea sosul și a se rumeni puiul și cartofii.

Stând atât de mult la cuptor puiul va fi foarte fraged, iar cartofii vor avea o aromă puternică de pui.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *