Menu

Pangasius la grătar cu rozmarin și chilli

Ingrediente pentru 2 porții de pangasius cu rozmarin pe grătar

  • 1kg file de pangasius congelat
  • 2 lingurițe ace de rozmarin uscat
  • 1/2 linguriță de fulgi de ardei iute
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare
Rate this post

Dacă nu aveți timp să preparați ceva complicat, sau pur și simplu aveți poftă să mâncați niște pește la grătar, vă propun această rețetă de pește fript în grătarul de teflon. Eu am folosit file de pangasius fără piele, însă puteți folosi orice file de pește preferați.

Cum pregătim fileul de pește pentru grătar

Eu am un grătar de teflon cumpărat de la IKEA pe care îl folosesc atunci când vreau să frig ceva pe aragaz, iar fiindcă peștele se lipește de obicei de grătar, am uns grătarul cu puțin ulei de măsline (un strat subțire dat cu pensula de silicon).

Fileul de pește se decongelează, se spală cu apă rece și se lasă 10-15 minute la scurs într-o strecurătoare. Se încinge grătarul și se condimentează fileurile cu ace de rozmarin (uscate) și ardei iute mărunțit (eu am folosit fulgi de ardei iute din râșniță). Nu vă temeți, peștele nu va fi picant, ardeiul este mai mult pentru aromă.

Se frige peștele pe grătar câte 3-4 minute pe fiecare parte (grătarul trebuie să fie încins). Întoarceți cu grijă fileurile de pe o parte pe alta folosind o spatulă. Peștele trebuie să aibă o crustă ușor galbenă la suprafață atunci când este gata).

Cum se mănâncă fileul de pangasius la grătar

Eu am servit fileul de pangasius preparat la grătar cu sare de mare presărată deasupra și 2 felii de lămâie pentru a fi stoarse deasupra peștelui.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *