Menu

Mușchiuleț fraged la pungă cu roșii

Muschiulet de porc fraged cu rosii

Ingrediente pentru 4-5 porții de mușchiuleț la pungă cu roșii aveți nevoie de:

  • 2 mușchiuleți de porc (cca. 800g)
  • 1 conservă de 400g roșii decojite în sos tomat
  • 50ml apă
  • 2 căței de usturoi
  • oregano uscat
  • piper măcinat
  • sare
5/5 - (1 vote)

Din seria mâncărurilor preparate la cuptor în pungă termorezistentă, foarte simplu de realizat, vă propun mușchiulețul de porc în sos tomat cu roșii întregi decojite și usturoi.

Pe lângă avantajul că timpul de preparare este de 5 minute, mușchiulețul la pungă este foarte fraged și extraordinar de aromat datorită usturoiului.

Se ia o pungă termorezistentă și pun în ea mușchiuleții spălați bine cu apă rece. Peste ei se pun roșiile decojite cu sosul tomat. Eu am folosit 1 conservă de 400g, care conține 240g de pulpă de tomate, iar restul sos tomat. Se mai curăță 2 căței de usturoi, se spală și se feliază subțire, apoi se adaugă în pungă, împreună cu 50 ml de apă. Puneți oregano uscat, sare și piper după gust, aproximativ jumătate de linguriță din fiecare.

Se leagă punga, și se înțeapă în 2-3 locuri în partea superioară, unde nu ajunge lichidul. Dacă nu înțepați pungă, aburul va crea presiune și va determină spargerea pungii. Așezați punga într-o tavă sau o cratiță, și puneți-o la cuptor 45-60 de minute la 180 grade Celsius. Puteți pune și 3-4 linguri de apă în cratiță/tavă, astfel partea de jos a pungii nu se va încinge prea repede.

Mușchiulețul de porc astfel preparat este foarte fraged, și nu este absolut deloc uscat. Se servește cu garnitura dumneavoastră preferată care poate fi orez, cartofi sau diverse salate.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *