Menu

Muschiulet cu cimbru invelit in bacon

Ingrediente pentru 2 muschiuleti inveliti

  • 2 musculeti de porc
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • cimbru proaspat sau uscat
  • 150-200g bacon sau jambon feliat subtire
  • 100ml vin alb
  • piper macinat
  • sare
  • sfoara pentru legat
4/5 - (2 votes)

Muschiuletul de porc este o carne slaba, pe care mie imi place sa o prepar la cuptor, iar daca in trecut am facut muschiulet invelit in crusta de condimente, acum am preparat niste muschiulet de porc inveliti in bacon si copti in tava.

Cum se prepara muschiuletii de porc inveliti in bacon?

Eu am pregatit muschiuleti inveliti in bacon pentru masa de Revelion, si i-am pus pe platou taiati felii. Modul de preparare al muschiuletilor inveliti in jambon sau bacon este foarte dimplu.

Fiecare muschiulet se spala, supa care se unge cu 1 lingura de ulei de masline, se presara pe ambele parti cu sare, piper macinat si cimbru; eu am folosit cimbru proaspat dar in lipsa acestuia se poate folosi si cimbru uscat..

Muschiuletii se invelesc in bacon sau jambon, eu am folosit o combinatie de felii de bacon si jambon, apoi cand toata carnea este acoperita, se leaga muschiuletii cu sfoara alimentara pentru ca sunca sa stea stransa pe musciuleti.

In ceea ce priveste modul de legare cu sfoara de bucatarie, eu am folosit un singur fir de sfoara si am facut legaturi in 2 in 2 cm, am sa explic intr-un alt articol cu se face legarea carnurilor cu sfoara de bucatarie. Dar daca vreti sa fecti aceasta reteta si nu puteti lega muschiuletul cu o singura bucata de sfoara, atunci folositi mai multe bucati de sfoara si legati muschiuletul cu nod din 2 in 2 cm.

Eu am pus cei 2 muschiuleti intr-o tava de cozonac unsa cu ulei, am mai pus 100 ml de vin alb apoi am dat muschiuletii la cuptor in tava de cozonac acoperita cu folie de aluminiu. Muschiuletii se coc astfel 40 de minute, apoi se scoate folia de aluminiu, se arunca 80% din zeama aflata in tava si se mai pun muschiuletii la cuptor 20 de minute fara folie de aluminiu, pentru a se rumeni.

Cum se servesc muschiuletii inveliti in bacon

Pentru a servi muschiuletii, se scoate sfoara alimentara, si se feliaza muschiuletii care apoi se pun fie pe un platou, fie pe farfurii individuale. Eu am aranjat feliile de muschiulet pe un platou impreuna cu felii de lamaie, pentru mai multa culoare.

Fiindca nu sunt grasi, muschiuletii sunt buni atat reci cat si calzi, insa daca baconul este foarte gras, atunci este indicat sa serviti muschiuletii inveliti in bacon cat sunt calzi.

In ceea ce priveste tipul de garnitura care poate fi folosit pentru acesti muschiuleti, posibilitatile sunt determinate in functie de preferintele fiecaruia, puteti folosi garnituri cu cartofi, legume sote, salata sau muraturi ce av place mai mult.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *