Menu

Mâncare de limbă cu măsline

Limba cu masline

Ingrediente pentru 6 porții de limbă cu măsline aveți nevoie de:

  • 700g limbă de porc
  • 1kg măsline negre cu sâmburi
  • 1 lămâie
  • 2 linguri bulion
  • piper
4.5/5 - (2 votes)

Mâncarea de limbă cu măsline este una dintre preferatele mele, iar eu de obicei prepar o versiune simplificată a acesteia cu puține ingrediente dar mult gust.

Mâncare de limbă cu măsline – mod de preparare

Pentru a pregăti limbă cu măsline trebuie în primul rând să fierbeți limba. Eu am folosit limbă de porc, însă dacă vreți puteți face această mâncare și cu limbă de vită. Așadar limba se spală bine cu apă rece și se pune la fiert cu apă (eu am avut 3 limbi pe care le-am fiert în 3 litri de apă). În timpul fierberii se aruncă spuma formată deasupra.

După ce s-a fiert limba (aproximativ 1 oră), se oprește focul și se lasă la răcit. Când s-a răcit limba, se curăță de pieliță și de grăsimea de pe partea inferioară și se taie bucățele.

Măslinele se pun într-o strecurătoare și se spală sub jet de apă rece, apoi se pun bucățelele de limbă cu măslinele într-o cratiță. Peste ele se pune apa în care a fiert limba pe care o puteți degresa dacă doriți, aruncând grăsimea de la suprafața apei.

Măslinele și limba se fierb împreună cu 2-3 felii de lămâie, două linguri de bulion și puțin piper măcinat. Mâncarea de fierbe 1h-1h30′ până când sosul scade la jumătate. Am fiert mâncarea pe flacără mică cu un capac pus pe jumătate din cratiță.

Eu nu am folosit sare la această mâncare pentru că măslinele erau destul de sărate, însă dacă aveți niște măsline mai puțin sărate puteți să completați cu sare după gust.

Cum se servește mâncarea de limbă cu măsline

Mâncarea de măsline cu limbă de porc se servește simplă cu pâine sau mămăliguță, eu personal prefer pâinea pentru că pot mânca sosul (care este delicios) cu pâine.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *