Menu

Mâncare cu gutui și carne de vită

Mancare de gutui

Ingrediente pentru 4 porții de mâncare de gutui cu carne de vită aveți nevoie de:

  • 500g carne de vită
  • 2-3 gutui
  • 1 lămâie
  • 150g zahăr
  • sare
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
Rate this post

Sfârșitul toamnei este momentul în care parfumatele gutui se coc, și mi s-a părut ocazia ideală de a încerca o rețetă de mâncare cu gutui. Mă așteptăm să dureze foarte mult fierberea lor, mai ales că ele sunt niște fructe destul de tari, însă veți fi uimiți cât de repede se înmoaie în urma fierberii.

De această dată, am ales să prepar o rețetă de mâncare cu gutui și carne de vită slabă. Carnea de vită se spală cu apă rece și se taie fâșii subțiri de 1 cm grosime și 3-4 cm lungime, apoi se călește 5 minute în 2 linguri de ulei de floarea soarelui încins. Când carnea de vită s-a călit bine, se adaugă 500ml de apă și se lasă la fiert aproximativ 20 de minute la foc mediu. În timpul fierberii cărnii trebuie să aveți grijă să adunați și să aruncați spuma care se formează la suprafața apei în care fierbe carnea.

În timp ce carnea este la fiert, spălați bine gutuile, și îndepărtați cu grijă tot puful. Eu am folosit partea abraziva a unui burete de vase nou, însă puteți folosi și mâna sau o cârpă curată. Tăiați apoi gutuile în bucăți groase, și puneți-le la fiert cu 150g zahăr, zeamă de la 1/2 lămâie, 2 felii de lămâie și 600ml apă, timp de 15 minute, până când gutuile încep să se înmoaie. Adăugați apoi bucățile de carne de vită scurse de apa în care au fiert și 2 cuișoare, apoi lăsați la fiert 15 minute, la foc mic, acoperiți vasul în care a fiert mâncarea cu un capac, și lăsați așa cel puțin 30 minute după ce opriți focul.

Mâncarea de gutui cu carne de vită se servește caldă, cu pâine sau mămăliguță.

Poftă bună!

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *