Menu

Mâncare de fasole verde cu afumătură

Ingrediente pentru 600g dulceață de mure

 • 400g fasole verde
 • 1 ardei gras roșu
 • 1 ceapă
 • 1 morcov
 • 150g afumătură fără os
 • 4 linguri de bulion
 • 1 lingură de făină
 • 1 lingură ulei de măsline
 • cimbru uscat
 • sare
3.6/5 - (5 votes)

În grădină s-a făcut fasolea verde, și fiindcă luasem și eu vreo 400g de păstăi din vrej, m-am gândit să pregătesc o mâncărică de fasole verde, la care am adăugat și niște șuncă afumată pentru gust și mai ales pentru aromă.

Cum se prepară mâncarea de fasole verde

Pentru a prepara mâncare de fasole verde, începem prin a spăla păstăile de fasole, după care li se rup capetele (câte 2-3 mm din fiecare parte), apoi fiecare păstaie se rupe în 2 sau în 3 bucăți pentru a nu fi păstaia prea mare în farfurie.

– pregătirea legumelor

Ceapa, morcovul și ardeiul (eu am folosit 1 gogoșar roșu) se spală și se curăță, apoi ceapa și ardeiul se taie cubulețe, iar morcovul se dă pe răzătoarea mare. Într-o cratiță potrivită, se pune 1 lingură de ulei de măsline în care se călesc pentru 3-4 minute legumele tăiate.

– să fierbem mâncarea de fasole>

După ce legumele s-au călit, în cratiță se pun și păstăile de fasole spălate și curățate, apoi se completează cu 5-6 pahare de apă (cca. 1 litru) și se lasă fasolea la fiert 40 de minute.

După cele 40 de minute, în cratiță se pune și șunculița afumată, tăiată bucăți potrivite, și se mai lasă la fiert 20 de minute.

– sosul pentru mâncarea de fasole verde

Când fasolea și afumătură sunt fierte, este momentul să preparăm amestecul pentru îngroșarea sosului. Într-un castron se amestecă bine 1 lingură de făină cu 3-4 linguri de bulion, apoi când se obține o pastă omogenă, aceasta se toarnă în cratița cu fasole și se amestecă bine cu restul sosului.

Mâncarea de fasole se condimentează cu sare (1/2 de linguriță) și 1 linguriță de cimbru uscat.

Se mai lasă pe foc 2-3 minute, apoi se oprește aragazul și se acoperă fasolea cu un capac.

Cum se servește mâncarea de fasole

Mâncarea de fasole cu afumătură se servește caldă, însă dacă alegeți să preparați versiunea “de post” a mâncării de fasole verde, atunci puteți să o serviți atât caldă cât și rece.

Galerie imagini

1 comentariu la “Mâncare de fasole verde cu afumătură”

 1. Adica daca servim mancarea rece,nu mai e de dulce si e de post?? :)))))))))))))))
  Va fi de post daca nu mai punem afumatura …..nu daca servim rece…!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *