Menu

Macaroane cu brânză

Ingrediente pentru 8-12 porții de macaroane cu brânzeturi

  • 1kg macaroane sau paste tubulare
  • 200g brânză parmezan
  • 200g mascarpone
  • 200g brânză brie
  • 1 cutie mozzarella de bivoliță
  • 50g unt
  • sare
  • piper negru măcinat
  • măghiran sau oregano (proaspăt sau uscat)
5/5 - (1 vote)

După ce am preparat macaroanele cu brânză și roșii, m-am gândit să mai încerc una dintre rețetele lui Jamie Oliver pentru macaroane cu brânză, de această dată niște macaroane preparate cu 4 tipuri de brânzeturi și garnisite cu nucșoară rasă, acest preparat este un fel de bombă calorică însă una peste alta este vorba despre o rețetă absolut delicioasă.

Cum se prepară macaroanele cu brânzeturi

– fierberea macaroanelor

Puneți la fiert o oală mare cu apă și sare (5l de apă și 1 linguriță de sare), apoi porniți cuptorul la 200-220 grade Celsius. Când apa a dat în clocot, puneți macaroanele la fiert și fierbeți-le în apă clocotită cu 2 minute mai puțin decât este indicat pe pachet (macaroanele se vor coace și la cuptor).

La momentul potrivit, scurgeti macaroanele într-o strecurătoare și păstrați 100ml din apa în care au fiert pastele (1 polonic).

– pregătirea lactatelor

Într-o tigaie mare și înaltă, topiți untul și amestecați-l cu o linguriță de maghiran uscat, dacă nu aveți maghiran puteți folosi oregano. Țineți untul cu mirodenii 1 minut pe foc, apoi opriți flacăra.

Amestecați macaroanele fierte cu untul topit și 4-5 linguri din apa în care au fiert pastele. Adăugați brânzeturile (parmezanul ras, brânză brie, brânză mascarpone), amestecați bine și puneți pe foc din nou până când brânza se topește aproape complet parmezanul e mai dur și nu se va topi de tot, dacă sosul pastelor nu este lichid și lipicios, mai adăugați câteva linguri din apa rămasă de la fierberea pastelor.

Condimentați pastele cu sare și piper negru măcinat, apoi puneți pastele într-o tavă de cuptor sau într-un vas de lut (eu am folosit tăvi de yena). După ce așezați bine pastele în tavă, rupeți 3-4 sfere de mozzarella de bivoliță și puneți-le deasupra pastelor. Puneți nucșoară măcinată sau radeți nucșoară deasupra, și completați cu puțin parmezan ras dacă mai aveți la dispoziție.

Coaceți macaroanele cu brânzeturi în cuptorul încins pentru 15-20 de minute, dacă faceți o cantitate mai mică de paste puteți reduce timpul de coacere proporțional (pentru 4-6 porții coaceți pastele aproximativ 10 minute).

Pentru a obține o culoare frumoasă deasupra, țineți tava 5-6 minute aproape de flacăra superioară a cuptorului, sau sub grill-ul de la cuptorul cu microunde.

Enjoy, macaroanele cu brânză sunt delicioase.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *