Menu

Legume la wok cu curry și tăiței de orez

Legume, curry, Taitei de orez la Wok

Ingrediente pentru 6-8 porții de legume la wok cu curry și tăiței de orez aveți nevoie de:

  • 300g carne tocată de porc
  • 500g varză albă (1/2 căpățână medie)
  • 1 ardei capia roșu
  • 2 morcovi
  • 1 ceapă
  • 2 lingurițe curry
  • 1 pachet tăiței de orez subțiri
  • ulei de floarea soarelui
  • sos de soia
5/5 - (1 vote)

În week-end am vrut să prepar ceva simplu și gustos și am apelat la ingredientul meu secret… tăițeii de orez care sunt absolut delicioși.

Fiindcă eram în pană de idei, am ales să pregătesc legume la wok cu carne tocată la care am adăugat apoi tăiței de orez fierți, eu de obicei folosesc tăiței de tip vermiceli (sunt niște spaghete foarte foarte subțiri).

Cum preparăm legumele cu carne la wok?

Fiindcă varza este unul dintre ingredientele des folosite în bucătăria chinezească, am hotărât să folosesc și eu varză la prepararea legumelor la wok.

Am început prin a pune carnea tocată la prăjit în wok cu 2 linguri de ulei de floarea soarelui. Eu am folosit carne tocată de porc dar dacă vreți puteți folosi pui, vită sau amestec.

Cât timp carnea se prăjește(3-4 minute), se taie ceapa solzișori și morcovii cubulețe (se pot mărunți cu robotul de bucătărie sau îi puteți da pe răzătoarea mare), apoi se pun peste carne în wok. Carnea se călește cu ceapa și morcovii 5-7 minute, apoi se adaugă peste ele varza tocată mărunt și ardeiul roșu tăiat fâșii.

Peste carne și legume se adaugă 1 lingură de sos de soia și 2 lingurițe de curry, se amestecă bine, apoi se lasă în wok la înăbușit cu 1 ceașca de apă, aproximativ 15 minute.

Cât timp legumele sunt la înăbușit în wok, puteți fierbe tăițeii de orez în apă clocotită. Tăițeii se fierb foarte repede(3-5 minute), apoi se pun la scurs într-o strecurătoare.

După cele 15 minute în care legumele și carnea se prăjesc în wok, se adaugă peste ele tăițeii de orez fierți și 3-4 linguri de sos de soia. Se amestecă bine pentru a distribui uniform tăițeii și legumele și se mai lasă la prăjit în wok 5-10 minute. Aveți grijă că este posibil ca tăițeii să se lipească de wok, de aceea este bine să amestecați constant mâncarea.

Cum se servesc legumele la wok cu tăiței și curry

Legumele cu tăiței și curry se servesc calde dar sunt foarte bune și reîncălzite. Dacă vrei puteți să mai puneți sos de soia sau sos picant după gust.

Dacă aveți sos de soia nesărat adăugați sare după gust la mâncare.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *