Menu

Gălbiori cu curcan în sos de muștar

Ingrediente pentru 4 porții de gălbiori cu curcan în sos de muștar

  • 1 ceapă mare (150-200g)
  • 2 pulpe de curcan (600-700g)
  • 60-70g unt
  • 1 pungă gălbiori (Magia Pădurii)
  • sare
  • piper
4/5 - (1 vote)

Gălbiori cu curcan în sos de muștar

Relativ recent în supermarketuri au apărut ciuperci deshidratate uscate, iar dintre ele eu am încercat gălbiorii și hribii. Dacă gălbiorii i-am preparat cu carne de curcan și sos de muștar, hribii i-am folosit la o ciulama pe care o voi posta mâine :).

Să preparăm gălbiori cu curcan

– gălbiorii
Gălbiorii deshidratați sunt lunguieți și subțiri în formă uscată, și nici după ce sunt rehidratati nu își măresc volumul prea tare, mai mult se înmoaie. Pentru a hidrata gălbiorii uscați, puneți la fiert aproximativ 1 litru de apă care vă va ajuta să hidratați o pungă de gălbiori de 100g. După ce apa a dat în clocot, turnați-o peste gălbiorii uscați pe care trebuie să îi puneți în prealabil într-un castron.

Eu am lăsat gălbiorii în apă aproximativ 50 de minute, după 20 de minute apa de la gălbiori se schimbă cu o altă apă fiartă. Puteți ține gălbiori și mai puțin = 40 min.

– carnea de curcan
Cât timp gălbiorii stau în apa fierbinte, pregătiți carnea de curcan. Pulpele se spală cu apă rece și se pun la fiert cu puțină sare; curcanul se fierbe astfel 30-45 de minute până când carnea este gata, apoi se scoate carnea de curcan din apă, se scoate de pe os și se taie fâșii potrivite.

– sosul de muștar pentru curcan cu gălbiori
Pentru sosul de muștar topiți 50 g de unt și amestecați-l cu 1 lingură de muștar, puțină sare și puțin piper.

– prepararea gălbiorilor cu curcan
Într-o tigaie mare și adâncă se topesc 2 lingurițe de unt, în care se călește 1 ceapă tocată cubulețe; când ceapă s-a înmuiat se adaugă peste ea carnea de curcan fiartă, gălbiorii scurși bine de apă și 100 ml de apă călduță.

Se lasă la fiert 10-15 minute la foc mediu, apoi peste curcan se toarnă sosul de muștar preparat anterior. Se amestecă bine mâncarea și se mai lasă pe foc 10 minute, apoi se servește caldă cu pâine sau o mămăliguță proaspătă.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *