Menu

Friptură de vită cu cartofi la punga magică

Vita cu cartofi la punga

Ingrediente pentru 4 porții de friptură de vită cu cartofi la pungă magică aveți nevoie de:

  • 500g cartofi
  • 1 kg carne de vită
  • oregano
  • sare
  • foi de dafin
3.5/5 - (8 votes)

Pentru momentele în care vreți să gătiți ceva simplu și rapid, această rețetă pentru carne de vită la cuptor în pungă este soluția salvatoare. Este o rețetă extrem de simplă care este gata în aproximativ 45 de minute și implică un efort minim de preparare.

Cum pregătim vită în pungă magică

În primul rând este nevoie să curățați cartofii și să îi tăiați bucăți mari ca în imagine. Dintr-un cartof mediu ca formă și dimensiune veți obține cca. 6 bucăți.

Carnea de vită se taie felii și se spală bine. Într-o pungă rezistentă la temperaturi ridicate, specială pentru prepararea la cuptor a mâncărurilor, se așează carnea și cartofii. Se condimenteaza cu sare, 2-3 foi de dafin și 2-3 lingurițe de oregano uscat mărunțit. Legumele carnea și condimentele se amestecă bine, apoi se pune 1 ceașcă de apă în pungă, se leagă și se pune la cuptor într-o cratiță care nu permite pungii să cadă într-o parte.

Este necesar ca în partea superioară a pungii să faceți câteva găuri cu cuțitul pe unde aburul va putea ieși în vederea evitării unei acumulări de presiune în interiorul pungii, care ar putea duce la spargerea acesteia.

Carnea și cartofii se lasă la cuptor 40-50 de minute la 160 grade Celsius, apoi se scot pe un platou și se servesc cu salată sau murături.

Galerie imagini

1 comentariu la “Friptură de vită cu cartofi la punga magică”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *