Menu

Friptură de vită cu sos de vin

Friptura de vita cu sos de vin

Ingrediente pentru 5 fripturi de vită cu sos de vin aveți nevoie de:

  • 5 fripturi vită sau mânzat
  • 100 ml vin roșu
  • 30g zahăr
  • 1 lingură oțet balsamic
  • sare
Rate this post

Friptura de vită este foarte gustoasă, mai ales dacă folosiți carne de mânzat, care este mai fragedă. În primul rând trebuie să vă spun că eu am făcut friptură pe o tigaie tip grătar teflonat, dar o puteți face și în cuptor pe grătar (nu în tavă).

Cum se prepară friptura vită

Fripturile se frig pe ambele părți câte 4-5 minute, spoi se presară cu puțină sare și se țin într-un vas închis etanș cu un capac, până când sosul de vin este gata. Astfel, fripturile vor deveni și mai fragede dacă stau într-un recipient închis și sunt sub influența aburului emanat de ele.

Cum se prepară sosul de vin

Pentru sosul de vin, puneți într-un ibric un pahar de vin roșu (100ml) și 3 linguri de zahăr. Puneți ibricul pe foc la flacără mică și așteptați să dea în clocot, apoi adăugați 1 lingură de oțet balsamic. Nu folosiți oțet clasic, pentru că acesta este foarte acru, și dacă nu aveți oțet balsamic, pur și simplu nu mai adăugați. Lăsați sosul să clocotească 5-7 minute, până mai scade puțin lichidul.

Puneți fiecare friptură de vită pe câte o farfurie, apoi adăugați sos de vin pe friptură, și dacă doriți puteți folosi sosul rămas pentru a decora farfuria.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *