Menu

Ficăței trași în vin

Ingrediente pentru 4 porții de ficăței trași în vin

  • 1kg ficăței de pasăre
  • 100ml vin roșu
  • 4-5 fire de cimbru proaspăt
  • 50 ml ulei (cca. 3 linguri)
  • 1 lingură boia ardei dulce
  • sare
5/5 - (2 votes)

Ficățeii trași în vin sunt o rețetă foarte simplă și foarte aromată, fapt datorat atât vinului, cât și cantității generoase de cimbru proaspăt care se folosește pentru a prepar ficățeii de pasăre trași în vin.

Cum se prepară ficățeii trași în vin?

– călirea ficățeilor

Pentru a prepara ficăței trași în vin, este nevoie să aveți la îndemână aproximativ 1 kg de ficăței de pui. Puteți folosi ficăței proaspeți sau ficăței congelați și dezghețați. Ficățeii se spală bine cu apă rece, după care se pun la prăjit cu aproximativ 3 linguri de ulei de floarea soarelui.

Întoarceți din când în când ficățeii pentru a se face pe toate părțile, eu am folosit o tigaie mare și adâncă de tip wok pentru a putea manevra cu ușurință ficățeii de pasăre.

– pregătirea condimentelor

Cât timp ficățeii se călesc, este momentul să pregătiți condimentele. Cimbrul proaspăt se spală cu apă rece, apoi se curăță frunzulițele de pe codițe.

Când ficățeii s-au călit, se adaugă peste ei cimbrul proaspăt, 1 lingură de boia de ardei dulce și sare după gust (eu am pus 1/3 de linguriță).

Completați tigaia cu 100ml de vin roșu parfumat, eu am folosit un merlot foarte aromat, însă puteți folosi orice alt vin preferați, chiar și unul de casă însă acesta deși este mai natural este posibil să nu fie la fel de aromat.

Ficățeii se lasă în tigaie la foc mic 10-15 minute până când vinul scade la jumătate și ficățeii sunt făcuți bine. Este bine să amestecați din când în când în tigaie pentru a evita lipirea mâncării.

Cum servim ficățeii trași în vin

Gata… ficățeii sunt gata să fie serviți. În mod clar cel mi bine acest preparat culinar se servește fierbinte sau cald, împreună cu o mămăliguță și o salată acră. Eu am decorat ficățeii cu 1 fir de cimbru.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *