Menu

Curcan cu sos Red Thai și lămâie

Ingrediente pentru 6-7 porții de curcan cu sos Red Thai aveți nevoie de:

  • 1 curcan (cca 2 kg)
  • 1 pliculeț sos Red Thai
  • 3 lămâi
  • 5-8 crenguțe de cimbru proaspăt
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare
5/5 - (1 vote)

O rețetă foarte gustoasă și aromată, curcanul preparat la cuptor în sos picant Red Thai este o desfătare pentru papilele gustative datorată și combinației de lămâie cu cimbru.

Cum preparăm curcan cu sos Red Thai

Rețeta de curcan cu sos Red Thai se prepară foarte simplu, mai ales dacă aveți un vas suficient de mare în care să încapă curcanul întreg. Eu am spălat bine curcanul cu apă rece și l-am pus într-un vas mare de tip yena cu picioarele în sus. În cavitatea toracică a curcanului am pus o lămâie întreagă, spălată bine și înțepată cu un cuțit în câteva locuri. Tot în interiorul curcanului am pus și 2 -3 fire de cimbru proaspăt.

Pentru sosul pe care l-am pus la curcan, am amestecat 2 linguri de ulei cu 1 pliculeț de sos Red Thai (cumpărat de la supermarket) și zeama de la o lămâie. Am pus puțină sare pe curcan, apoi am turnat sosul deasupra. Sosul este suficient de picant, așa că nu trebuie să mai adăugați piper sau alte condimente iuți.

Ce-a de-a treia lămâie am spălat-o și am tăiat-o felii pe care le-am pus în tavă, pe lângă curcan, împreună cu firele de cimbru.

Curcanul se bagă la cuptor la treapta medie și se ține aproximativ 2.5 ore, după prima oră se deschide cuptorul, se ia cu lingura din sos și se pune pe curcan pentru a nu se usca prea tare.În principiu curcanul se coace cam 1h/kg însă eu l-am lăsat mai mult pentru a fi mai fraged.

Cum se mănâncă curcanul în sos Red Thai

Curcanul în sos Red Thai se servește cald, cu garnitură sau salată, eu am ales o salată de morcovi și am pus și o frunză de busuioc pentru decor. Dacă vreți puteți stoarce și sucul din bucățile de lămâie care este foarte gustos. De asemenea bucățile de carne care au stat lângă coaja de lămâie veți observa că au o aromă foarte plăcută de lămâie.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *