Menu

Cordon Bleu

Cordon Bleu

Ingrediente pentru 4-5 bucăți de Cordon Bleu aveți nevoie de:

  • 4-5 șnițele de porc
  • 1-2 ouă
  • 4-5 felii de șuncă
  • 4-5 felii de cașcaval
  • pesmet
  • sare
3/5 - (2 votes)

Deși numele acestei rețete, “Cordon Bleu” este de origine franceză (în traducere Panglica Albastră) și este și numele unei școli culinare prestigioase din Franța, rețeta de Cordon Bleu nu are legătură cu bucătăria franceză, ci este un preparat relativ recent de origine americană ce combină șuncă și brânză cu diferite tipuri de carne, de cele mai multe ori carne de pui.

Cum preparăm Cordon Bleu

Pentru rețeta de cordon bleu avem nevoie de 4-5 șnițele mari și subțiri. În mod uzual se folosește piept de pui însă puteți folosi și carne de porc sau vită, eu am folosit carne de porc. Șnițelele se bat bine cu un ciocan de bucătărie până când devin subțiri.

Pe fiecare șnițel se pune puțină sare, 1 felie de șuncă și 1 felie subțire de cașcaval. Șnitelul se rulează și capetele se împing spre interior pentru ca la prăjire cașcavalul să nu curgă în exterior. Ruloul se leagă strâns cu ață alimentară, sau se prinde cu scobitori (eu așa am făcut).

Într-o tigaie adâncă se pune la încins ulei de floarea soarelui, iar în timp ce acesta se încălzește puteți să bateți ouăle și să dați rulourile prin apoi prin pesmet. Se prăjesc rulourile în ulei încins până când devin aurii și carnea este făcută, se întorc periodic de pe o parte pe alta pentru a se prăji uniform.

Cum mâncăm Cordon Bleu

Rulourile de Cordon Bleu se pot servi calde (dar nu fierbinți pentru că vă puteți arde cu cașcavalul), Cordon Bleu-ul se pot mânca și rece.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *