Clătite de Picardia

Ingrediente pentru 10-12 clătite de Picardia aveți nevoie de:
- 10-12 clătite
- 10-12 felii de șuncă
- 10-12 felii de cașcaval
- 250-300g smântână
- 1 conservă ciuperci felii
- 10-20g unt
- sare
Această rețetă este o combinație perfectă simplă de realizat și absolut delicioasă. Eu o știu din copilărie când mama a găsit-o într-o revistă și acum am zis că este momentul să o încerc și eu.
După denumirea rețetei este evident că este vorba de o rețetă franțuzească, mai precis din Picardia, zona de nord a Franței.
Cum se pregătesc clătitele
După cum am spus în lista de ingrediente, vom avea nevoie de 10-12 clătite, iar pentru aceasta vom face un amestec de clătite ușor modificat, în care vom înlocui esența de rom cu puțină sare, pentru că este vorba despre un fel principal, nu un desert dulce.
Așadar se pun într-un vas înalt 1 ou, 1 ceașcă (100ml) de ulei, 300g făină, 500ml apă și 1/2 linguriță de sare. Ingredientele se amestecă bine cu telul sau cu un mixer până când se obține o pastă omogenă destul de groasă.
Se prăjesc clătitele într-o tigaie teflonată, veți folosi aproximativ 1 polonic de compoziție pentru fiecare clătită.
Dacă compoziția de clătite se îngroașă pe parcurs ( făina se umflă în timp), puteți să mai adăugați 1-2 cești de apă pe parcurs.
Preparare clătite de Picardia
În primul rând pentru clătitele de Picardia se unge o tavă cu puțin unt, atât pe fund cât și pe pereți.
Ciupercile feliate se scurg de lichid, apoi fie se folosesc simple (eu așa am făcut), fie se călesc 2-3 minute cu puțin unt.
Fiecare clătită se unge cu puțină smântână, apoi pe ea se așează câte 1 felie de șuncă, 1 lingură de ciuperci și 1 felie cașcaval, apoi se împăturește în triunghi sau se rulează. Eu am împăturit clătită în 4 sub formă de triunghi, dar dacă vreți să o rulați, eu vă sugerez să tăiați șunca fâșii subțiri și să radeți cașcavalul, pentru că va fi mai ușor de rulat.
Clătitele se așează în tavă ușor suprapuse. Dacă va mai rămân clătite goale, puteți să le așezați deasupra celor umpute, pentru a le acoperi. Turnați smântâna rămasă deasupra clătitelor și băgați tava la cuptor 15-20 minute.
Cum se servesc clătitele de Picardia
Clătitele de Picardia se servesc călduțe sau reci, fără garnitură sau sos. Și vă asigur că sunt absolut delicioase.
Aveți grijă dacă mâncați calatitele calde, că trebuie să fiți atenți la cașcaval deoarece este foarte fierbinte și puteți să vă ardeți.
Galerie imagini
- Clatite de Picardia
Engage-a 🙂