Menu

Ardei în trei culori cu cușcuș

Ardei tricolor cu cous cous

Ingrediente pentru 3-4 porții de ardei în 3 culori cu cușcuș aveți nevoie de:

  • 3 ardei grași de diferite culori ( roșu
  • verde galben)
  • 1 roșie
  • 1 ceapă
  • 300g ciuperci proaspete
  • 50g cușcuș
  • ulei de măsline
  • piper
  • sare
5/5 - (1 vote)

Pentru toți cei care doresc să prepare o mâncare de post foarte simplu de realizat, astăzi vă propun rețeta de ardei cu cușcuș, care este gata foarte repede și este și foarte sățioasă.

Cum pregătim cușcuș-ul

Pentru cei care nu știu ce este cușcuș-ul și de unde îl pot procura, răspunsul este foarte simplu: cușcuș-ul este un preparat făinos cu aspect granulat ce provine din partea de nord a Africii. Cușcuș-ul se poate cumpăra de la raioanele de paste făinoase ale supermarket-urilor, iar granulele de cușcuș pot avea diferite dimensiuni, de la mărimea gămăliei unui ac până la mărimea unei boabe de piper.

Fiindcă este o făinoasă destul de tare, cușcuș-ul trebuie înmuiat sau fiert înainte de folosirea în preparatele culinare. Pentru rețeta de ardei în 3 culori umplut cu cușcuș eu am ținut cușcuș-ul la înmuiat 20 de minute cu apă călduță ( 50g cușcuș cu 150ml de apă) iar la final granulele de cușcuș își triplaseră volumul, după cum puteți observa în comparația din imaginea cu cușcuș umflat.

Eu am folosit această modalitate de înmuiere pentru că am avut cușcuș cu granulație fină, însă este recomandat să îl preparați folosind instrucțiunile înscrise pe pungă sau pe pachet.

Cum se pregătesc rondele de ardei cu cușcuș

Eu am ales să pregătesc ardei în 3 culori folosind ardei gras roșu, galben și verde, de obicei se găsesc în comerț preambalați câte 3 ( 1 din fiecare culoare).

Se spală ardeii, li se taie căpăcele, se curăță de semințe și se taie rondele de 1-1.5 cm grosime. Vor ieși aproximativ care 4 rondele din fiecare ardei, un total de 12 rondele care se lasă la scurs într-o strecurătoare cât timp se pregătește umplutura.

Umplutura de cușcuș pentru ardei

Se curăță ciupercile și se taie rondele, apoi se taie ceapa și roșiile cubulețe, iar ceapa se pune la călit cu 1 lingură de ulei de măsline. Când ceapa a devenit străvezie, se adaugă peste ea cubulețe de roșii și ciupercile tăiate felii. Se călesc legumele aproximativ 5 minute, apoi se adaugă în tigaie cușcuș-ul înmuiat și 50 ml de apă. Se condimentează cu sare și piper după gust, și se mai lasă pe foc 5-10 minute până când scade lichidul la jumătate.

Cum umplem rondelele de ardei cu cușcuș

Rondele de ardei se așează într-o tavă, apoi în fiecare se adaugă umplutura de cușcuș cu legume, care se presează bine până când ocupă tot spațiul gol din interiorul rondelelor de ardei gras.

Ardeii se pun la cuptor 10-15 minute până când se înmoaie ardeii. Se servesc calzi sau reci cu sos de roșii sau ketchup.

Galerie imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *